Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2010. Február 09. 13:53, kedd | Belföld
Forrás: Független Hírügynökség

Átadták a 41. Filmszemle díjait

Átadták a 41. Filmszemle díjait

Hajdu Szabolcs Bibliotheque Pascal című filmje kapta az Arany Orsó díjat a 41. Magyar Filmszemle záróünnepségén hétfőn este. A legjobb rendezői díjat megosztva adták oda Dyga Zsombor Köntörfalak című alkotásáért, valamint Pejó Róber

A legjobb női alakítás díját Kerekes Vica vehette át a Ki/Be Tawaret című filmben nyújtott alakításáért. A legjobb férfi alakítás díját Elek Ferenc kapta a Köntörfalak című filmben, míg a színészi különdíjat Tóth Sándor, a Vespa című filmben nyújtott játékáért.

Pacskovszky Józsefnek ítélték oda a legjobb forgatókönyv díját A vágyakozás napjai című film forgatókönyvéért. Almási Réka lett a legjobb első filmes Team Building című alkotásával. A Bibliothéque Pascal operatőrét, Nagy Andrást választották meg a legjobb operatőrnek.

Életműdíjat Nagy Anna színésznőnek, Pásztor József gyártásvezetőnek, Révész Gitta produkciós osztályvezetőnek, Djoko Rosić színésznek, Szoboszlay Péter grafikusnak és Zsombolyai János operatőr-rendezőnek ítélték oda.

A Magyar Mozgókép Mestere díjat Rózsa János filmrendező, forgatókönyvíró, vágó, producer és Grunwalsky Ferenc rendező-operatőr kapta idén.

A 41. Magyar Filmszemlét február 2-a és 8-a között rendezték meg Budapesten a Palace MOM Park Moziban és az Uránia Nemzeti Filmszínházban, valamint több vidéki helyszínen. A versenyprogramban kilencvenöt alkotás vett részt. A filmes mustra látogatóinak száma összesen várhatóan eléri a negyvenezret.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.