Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2010. November 24. 18:00, szerda | Helyi
Forrás: gyor.hu

Átadták a Jedlik Ányos hidat

Átadták a Jedlik Ányos hidat

A győri önkormányzat saját beruházásában elkészült, Szigetet Révfaluval összekötő Jedlik Ányos hidat 2010. november 24-én Borkai Zsolt polgármester adta át. Az ünnepség után megindult a hídon az autós forgalom. Borkai Zsolt polgárme

Az új híd átadásával nem kell megkerülni a várost, hogy Révfaluból Szigetbe jussunk, elég csak áthajtani az új hídon. Azon a hídon, amely teljes egészében az önkormányzat saját finanszírozásában valósult meg.

A polgármester azt is elmondta, hogy az egyetemmel való együttműködés révén a hídépítés és az egyetemi fejlesztés párhuzamosan tudott folyni, ami komoly koordinációt igényelt. Borkai Zsolt köszönetet mondott a lakosoknak azért a türelemért, amit a munkálatok ideje alatt tanúsítottak. Hozzátette, habár a hídon megindulhat a forgalom, a projekt a kapcsolódó úthálózat teljes kiépítésével válik majd teljessé.

A polgármester emlékeztetett arra, a lakosságot bevonva, a névpályázat eredményeként kapta az új létesítmény a Jedlik Ányos híd nevet. Az ünnepségen részt vettek a Jedlik Ányos Lovagrend képviselői is.

Németh Miklós a kivitelező KSM-2008 Konzorcium elnök vezérigazgatója kifejtette, úgynevezett öszvér hídról van szó, amely acél tartószerkezettel, és vasbeton pályalemezzel 14 hónap alatt készült el. A 140 méter hosszú híd 16 méter széles, ebből az úttest nyolc méter, amelyet két oldalról 4-4 méter járda, illetve bicikliút határol.

Az ünnepség végén megindulhatott az autós forgalom a Jedlik Ányos hídon. A város és az egyetem együttműködésének jelképeként az első jármű, amely átkelt a hídon, az egyetemi SZEnergy Team napelemes autója volt. Borkai Zsolt polgármester az első ötven autósnak, illetve kerékpárosnak emléklappal és ajándékcsomaggal kedveskedett.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 09:12, szombat | Helyi

A nyomdaipar egyik legnagyobb kitüntetését kapta a győri szakember

A díjat Egyházi Zsolt kapta, aki egy győri nyomdaipari céget vezet. Már az édesapja is nyomdász volt, az elismerést az ő emlékének ajánlja.

2024. Május 18. 08:13, szombat | Helyi

Pünkösdvasárnap is lesz régiségvásár a Tarcsayn

Ha esik, ha fúj, egy biztos, havonta egyszer megtartják a bolhapiacot a győri Tarcsay utcában. Nem lesz ez másként Pünkösdkor sem.

2024. Május 18. 07:13, szombat | Helyi

Vajon ki lesz hazánk legerősebb tűzoltója?

Ismét TFA Szombathelyen, június 21-én! A megmérettetés emberfeletti küzdelemben dőlhet el.

2024. Május 17. 09:14, péntek | Helyi

Győr legfinomabb kakaós csigáját kerestük – Megtaláltuk! (PR)

Kétféle ember van a világon: van aki tekeri, van aki harapja a kakaós csigát. Akár harapod, akár tekered a Bedő Pékség csigáját, egy problémád lesz vele: egyszer véget ér a tekercs.