Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2010. Augusztus 26. 10:00, csütörtök | Helyi
Forrás: gyor.hu

tadták a Lepke úti Idősek tmeneti Gondozóházát

tadták a Lepke úti Idősek tmeneti Gondozóházát

Az elkészült beruházást, amely 23 fő idős ember átmeneti elhelyezésére ad lehetőséget, Borkai Zsolt polgármester adta át 2010. augusztus 25-én, szerdán. A Lepke utca 37. szám

A két, korábban mosodai épületrészben nyílt lehetőség az átmeneti gondozóház kialakítására. A döntést indokolta az idősotthoni ellátásra várakozók nagyon magas száma - jelenleg is közel 200 fő vár idősotthoni elhelyezésre - és az átmeneti ellátási forma igénybevételére jelentkező igény.

Borkai Zsolt polgármester az átadáson elmondta, az elmúlt időszakban a szociális ágazat számos intézménye újult meg, ezáltal az ellátottak jobb körülmények közé kerültek. A most átadott fejlesztés azért nagyon fontos, mert városunkban sok idős ember vár elhelyezésre, most 23 hellyel bővült az átmeneti gondozást jelentő szolgáltatás.

Dr. Somogyi Tivadar a szociális ágazatért felelős alpolgármester kifejtette, két olyan korosztály van, amelyet az önkormányzatnak szociális tekintetben kiemelten kell kezelnie: a fiatalok és a szépkorúak. A győri önkormányzat pedig sokat tesz az ő helyzetük javításáért. Ennek a munkának egy újabb állomása a Lepke úti létesítmény átadása.

Simon Róbert Balázs alpolgármester, a terület önkormányzati képviselője kiemelte, a városrészben már ezen kívül is számos szociális fejlesztés történt, elég csak megemlíteni a gyermek, vagy a felnőtt orvosi rendelő megújítását.

Panker Mihály az Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény vezetője hangsúlyozta, a város büszke lehet a szociális hálójára, mert az országos szinten is nagyon magas színvonalú. A fejlesztéssel kapcsolatban elmondta, jó példa volt a Répce utca 8/b szám alatt működő szolgáltatás, amely ugyancsak magában foglalja a gondozási központ, az idősek klubja és az átmeneti gondozás funkcióját.

A felújítás teljes költsége 75 millió forint volt. Az első eszközbeszerzésre, a szakmai munkához szükséges berendezések megvásárlására további 15 millió forint áll rendelkezésre. Az átmeneti gondozóház 2010. augusztus 1-jén kezdte meg működését.

A gondozóház 23 fő idős ember átmeneti elhelyezésére ad lehetőséget. Ebben az ellátási formában az igénybe vevők egy évig tartózkodhatnak, amelyet indokolt esetben még egy évvel meg lehet hosszabbítani. Az épületben tizenegy darab kétágyas és egy darab egyágyas lakószobát alakítottak ki. Az épület teljes egészében akadálymentes és biztonsági rendszerrel /nővérhívó rendszer/ felszerelt. Helyet kaptak az épületben a kiszolgáló helyiségek is: vizesblokkok, orvosi szoba, nővérszoba, raktárak, öltözők, társalgók.

A három típusú ellátás egy épületben történő működése nemcsak szakmai szempontból előnyös, de a működési költségeket tekintve gazdaságos is.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 09:14, vasárnap | Helyi

Figyelem! Könyvpályázat pályakezdő költőknek

A VII. kerület, Erzsébet Város Önkormányzata által kiírt pályázatra olyan magyar nyelven alkotó költők jelentkezését várják, akik még nem rendelkeznek kötettel.

2024. Május 05. 08:16, vasárnap | Helyi

Kezd magára találni a használtautó

Gazdasági Magazinunk legújabb részében foglalkozunk ismét a nyáron induló otthonfelújítási programmal, emellett pedig utánajárunk annak, hogy a tavaly évvégi megtorpanás után milyen irányba tart a használtautó-piac.

2024. Május 05. 07:14, vasárnap | Helyi

Hivatásos művészeket körözött le a győri zenészhallgató

Behán Áron András egyetemista harmadik lett egy olyan zenei világversenyen, ahol hivatásos zenészek is indultak.

2024. Május 04. 09:17, szombat | Helyi

Kincsem, a kisbéri csodakanca: szülőföldjéről indul vándorkiállítás

A kisbériek büszkék arra, hogy Kincsem Kisbéren fogant, és itt is fejezte be pályafutását.