Városlista
2022. augusztus 18, csütörtök - Ilona

Hírek

2010. Június 10. 14:29, csütörtök | Belföld
Forrás: HírTV

Áthelyezik a hangsúlyt Borsodban

Áthelyezik a hangsúlyt Borsodban

Lassan már a kárfelmérésre és a helyreállításra helyeződik a hangsúly Borsod megyében. Itt még valamivel több, mint négyezren nem tudnak visszatérni otthonaikba, sokan azonban annak ellenére is hazamennek, hogy az veszélyes lehet. Jelenle

Országszerte 4843-an vannak azok, akik még nem térhettek vissza otthonaikba a víz miatt, közülük 4077-en Borsod megyeiek. Még mindig sokan vannak, akik annak ellenére mennek haza, hogy az veszélyes lehet. Sok helyen ugyanis a víz a házakba is befolyt, illetve még nem mérték fel a szakemberek az épület állapotát. Emellett az elöntött területeket fertőtleníteni is kell, mivel a víz mindenhol kimosta a szennyvízaknákat, és rengeteg az állat tetem is. 


Szerencsen és térségében forralni a vizet iváshoz, ez körülbelül 25 települést érint. A vízellátás pedig továbbra is problémás néhány helyen: Sajóládon, Sajóvámoson, Alsózsolcán és Felsőzsolcán, Kupán, illetve Léhen is. Itt lajtos kocsival szállítják a palackos, illetve zacskós vizet a lakóknak. Jelenleg két település van, amelyet teljesen körülvesz a víz: Tornabarakony és Tornaszentandrás.


A védekezésben jelenleg körülbelül 9 ezren vesznek részt, időközben már a rendőrök többsége is hazamehetett. Pár száz egyenruhás még dolgozik, ők azért vannak Borsodban, hogy erősítsék a közbiztonságot - mondta el a Független Hírügynökségnek Dobson Tibor, az árvízi védekezésre kijelölt kormánybiztos szóvivője.

A Tisza árad Szolnoknál, várhatóan jövő hét kedd környékén tetőzik. Körülbelül 200 dolgoznak a gátak erősítésén, ők egyébként a vízügy és az önkormányzat emberei. A Duna árhulláma csütörtökre, péntekre eléri a Mohács-Baja szakaszt, itt ugyancsak figyelőszolgálat dolgozik, és tart a gátak megerősítése is.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 18. 12:04, csütörtök | Belföld

Letartóztattak egy kiskorúakat dolgoztató építési vállalkozót

Letartóztatott a bíróság egy építési vállalkozót, aki a gyanú szerint alacsony munkabérért dolgoztatott kiszolgáltatott helyzetben lévő kiskorúakat - közölte a Budapest Környéki Törvényszék szerdán az MTI-vel.

2022. Augusztus 18. 10:01, csütörtök | Belföld

Budapesten fogtak el egy FBI által keresett férfit

Budapesten fogtak el egy 36 éves magyar-román kettős állampolgárságú férfit, akit azért keresett az FBI, mert a gyanú szerint 2007-ben társaival vírus befecskendezésével zsarolt egy párt az Egyesült Államokban

2022. Augusztus 18. 08:03, csütörtök | Belföld

Elege lett és tört-zúzott, aztán magára hívta a rendőrséget

Őrizetbe vettek egy 45 éves lakiteleki férfit a tiszakécskei rendőrök, aki miután rombolt, értesítette a rendőrséget. A férfinek rongálásért, garázdaságért és zaklatásért is felelnie kell.

2022. Augusztus 18. 07:00, csütörtök | Belföld

A búza jelentős része étkezési minőségű Zalában

Zala megyében a közel 27 ezer hektáros termőterületen átlagosan 5,56 tonna kenyérgabona termett hektáronként az idén, a learatott búza 50 százaléka étkezési minőségű