Városlista
2020. szeptember 25, péntek - Eufrozina

Hírek

2020. Január 31. 07:09, péntek | Külföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Átkutatták a szlovák újságíró-gyilkosság megrendelésével vádolt vállalkozó ingatlanjait

Átkutatták a szlovák újságíró-gyilkosság megrendelésével vádolt vállalkozó ingatlanjait

Több mint két tucat helyszínen tartott házkutatást csütörtökön a szlovák rendőrség gazdasági bűncselekményekkel foglalkozó különleges egysége - jelentette a TASR, szlovák közszolgálati hírügynökség.

Lapinformációk szerint a házkutatások egy része a két évvel ezelőtti újságíró-gyilkosság megrendelésével is vádolt Marian Kocner nagyvállalkozó ingatlanjaiban zajlott.

A szlovák rendőrség különleges egységének (NAKA) "Újságíró" nevű munkacsoportja Pozsonyban, Besztercebányán és Dóvalon tartott házkutatásokat 16 lakásban és 9 más ingatlanban. Tekintettel arra, hogy az ügyben, amellyel a munkacsoport foglalkozik, még folyamatban van a nyomozás, közelebbi információt nem lehet nyilvánosságra hozni - közölte a rendőrség.

A noviny.sk szlovák hírportál úgy tudja, hogy a házkutatások egy része Marián Kocner házában és cégeiben zajlott. A vizsgálati fogságban lévő Kocnert más, gazdasági bűnügyek mellett a Ján Kuciak oknyomozó újságíró és barátnője ellen 2018 februárjában elkövetett bérgyilkosság megrendelésével vádolják.

A Markíza szlovák kereskedelmi televízió közlése szerint csütörtökön Dobroslav Trnka volt legfőbb ügyész házában is házkutatást tartottak. Trnkát két héttel ezelőtt vették őrizetbe és hivatali jogkörrel való visszaélés miatt kezdeményeztek ellene eljárást. Ám az ügyészség a felhozott vádakat megalapozatlannak találta és már másnap szabadlábra helyezte őt.

A NAKA egy nappal korábban, szerdán ugyancsak több házkutatást tartott köztük négy bíró és egy másik vállalkozó, Norbert Bödör lakásában. Utóbbit a szlovák sajtó többször összefüggésbe hozta Marián Kocnerrel.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Szeptember 25. 10:01, péntek | Külföld

Ellopták a szent II. János Pál pápa vérét tartalmazó ereklyét egy olasz templomból

Felhívást intézett a tolvajokhoz az olaszországi Spoleto érseke csütörtökön, szolgáltassák azonnal vissza a szent II. János Pál pápa néhány csepp vérét tartalmazó ereklyetartót, melyet a város székesegyházából loptak el.

2020. Szeptember 25. 07:00, péntek | Külföld

Bécs 100 euróig átvállalja az elromlott háztartási eszközök javítási költségét

Az elromlott háztartási eszközök újrafelhasználása érdekében Bécs városa átvállalja az osztrák fővárosban lakók eszközei javítási költségének felét, maximum 100 eurót ( 36 500 forintot)

2020. Szeptember 25. 05:00, péntek | Külföld

Ötven embercsempészt vettek őrizetbe egy nemzetközi műveletben

Ötven embercsempészt vettek őrizetbe és több mint 7200 illegális bevándorlót azonosítottak az illetékes hatóságok egy, több európai uniós tagállam és balkáni ország bevonásával végzett egyhetes nemzetközi művelet során

2020. Szeptember 24. 15:01, csütörtök | Külföld

Belgiumban rövidül a karatén ideje, az utcai maszkviselés jövő hónaptól nem kötelező

Belgiumban 14-ről hét napra rövidül le a koronavírus-járvány miatti kötelező hatósági karantén ideje, a maszk utcai viselése október elsejétől nem lesz kötelező - jelentette be szerdán a kormány.