Városlista
2019. november 21, csütörtök - Olivér

Hírek

2010. Augusztus 03. 07:17, kedd | Belföld
Forrás: HírTV

Átmenetileg visszavonták a riasztást

Átmenetileg visszavonták a riasztást

A 10-es skálán 7,5-es erősségű volt az UV-B sugárzás az ország egész területén, a meteorológiai szolgálat vasárnap ki is adta a riasztást. A figyelmeztetést keddtől átmenetileg visszavonták, mert az előrejelzés szerint lehűlés jön.

Kalap, napszemüveg és napkrém - ezek a védekezés eszközei. A krémből a magas fényvédő faktorú ajánlott. A gyógyszertárakban árulnak 50-es, sőt 95-öst is, de drágák, 4-6 ezer forintba kerülnek.Nagyidai Nándor gyógyszerész azt tanácsolja, hogy délelőtt 11-től délután 3-ig a lehető legkevesebbet tartózkodjunk kint a szabadban, és ha lehet, akkor fejünket szemünket védjük az erős sugárzástól.Szakemberek ilyenkor a sötét ruhát javasolják, mert jobban kiszűri a sugarakat. Napszemüvegnél fontos, hogy a lencse UV-szűrős legyen, és a teljes szemüreget elfedje. A fák árnyéka nem ad tökéletes biztonságot, a levelekről ugyanis visszatükröződnek a káros sugarak.Keddtől az Országos Meteorológiai Szolgálat átmenetileg visszavonja a riasztást, mert az ország egész területén lehűlés várható.


(hírTV)

Ezek érdekelhetnek még

2019. November 21. 15:03, csütörtök | Belföld

Utánpótlás és generációváltás a vállalkozások világában

A vállalkozói életforma népszerűsítéséről tartott konferenciát az Ipartestületek Országos Szövetsége csütörtök délelőtt.

2019. November 21. 14:06, csütörtök | Belföld

Meghosszabbítják A Dal jelentkezési határidejét

November 30-ig meghosszabbítja A Dal 2020 pályázat jelentkezési határidejét a Duna Televízió a nagy érdeklődést és a zenei szakma kérését figyelembe véve.

2019. November 21. 13:03, csütörtök | Belföld

Vádat emeltek egy férfi ellen, aki megütött egy utcán vizelő embert

Életveszélyt okozó testi sértés miatt emelt vádat a Fővárosi Főügyészség az ellen a 35 éves férfi ellen, aki úgy megütött egy, a járdán vizelő ittas férfit, hogy az koponyatörést szenvedett

2019. November 21. 12:02, csütörtök | Belföld

Jean-Paul Belmondo ismét támogatja a Jónak lenni jó című műsort

2016 után másodszorra támogatja a közmédia Jónak lenni jó! című jótékonysági műsorát Jean-Paul Belmondo francia színész.