Városlista
2020. július 9, csütörtök - Lukrécia

Hírek

2010. Augusztus 03. 07:17, kedd | Belföld
Forrás: HírTV

Átmenetileg visszavonták a riasztást

Átmenetileg visszavonták a riasztást

A 10-es skálán 7,5-es erősségű volt az UV-B sugárzás az ország egész területén, a meteorológiai szolgálat vasárnap ki is adta a riasztást. A figyelmeztetést keddtől átmenetileg visszavonták, mert az előrejelzés szerint lehűlés jön.

Kalap, napszemüveg és napkrém - ezek a védekezés eszközei. A krémből a magas fényvédő faktorú ajánlott. A gyógyszertárakban árulnak 50-es, sőt 95-öst is, de drágák, 4-6 ezer forintba kerülnek.Nagyidai Nándor gyógyszerész azt tanácsolja, hogy délelőtt 11-től délután 3-ig a lehető legkevesebbet tartózkodjunk kint a szabadban, és ha lehet, akkor fejünket szemünket védjük az erős sugárzástól.Szakemberek ilyenkor a sötét ruhát javasolják, mert jobban kiszűri a sugarakat. Napszemüvegnél fontos, hogy a lencse UV-szűrős legyen, és a teljes szemüreget elfedje. A fák árnyéka nem ad tökéletes biztonságot, a levelekről ugyanis visszatükröződnek a káros sugarak.Keddtől az Országos Meteorológiai Szolgálat átmenetileg visszavonja a riasztást, mert az ország egész területén lehűlés várható.


(hírTV)

Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 09. 14:05, csütörtök | Belföld

Nők a vízen: egész nyáron át tartó programsorozat a vitorlázás népszerűsítésére

Egész nyáron át tartó programsorozattal népszerűsíti a vitorlázást a nők körében a Women On Water (WOW) Hungary.

2020. Július 09. 10:55, csütörtök | Belföld

Rablássorozat elkövetőjét fogták el a Pest megyei rendőrök - VIDEÓ

Négy évvel ezelőtti rablássorozat támadóját fogták el a nyomozók, és közben megoldottak egy másik, tíz évvel ezelőtti, több mint húszmilliós rablást is - közölte a rendőrség csütörtökön a police.hu oldalon.

2020. Július 09. 09:54, csütörtök | Belföld

Meghalt két beteg, tízzel nőtt a fertőzöttek száma Magyarországon

Elhunyt két idős, krónikus beteg és tízzel, 4220-ra emelkedett az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon - közölte a koronavirus.gov.hu csütörtök reggel.

2020. Július 09. 07:19, csütörtök | Belföld

Magyar áldozata is van egy ausztriai sziklaomlásnak

Sziklaomlás miatt ketten meghaltak az ausztriai Stájerország tartományban szerdán, egy 50 éves magyar és egy 21 éves grazi nő; nyolcan megsérültek.