Városlista
2024. június 23, vasárnap - Zoltán

Hírek

2018. Április 05. 16:51, csütörtök | Belföld

Átsétálhatsz a Duna alatt

Átsétálhatsz a Duna alatt

Még jelentkezhetsz! Április 20-án és 21-én ismét bárki végigsétálhat a Nagymaros és Visegrád közötti közműalagúton, a Duna alatt.

Az 550 méter hosszú, alig 3 méter széles betonalagút Magyarországon egyedülállónak számít. A Duna Menti Regionális Közmű Zrt. (DMRV Zrt.) április 20-21-én, pénteken és szombaton megnyitja a látogatók előtt, így bárki ingyenesen végigsétálhat benne. Ha kíváncsi vagy rá, milyen lehet száraz lábbal átkelni a Duna alatt, nem kell mást tenned,

A létesítmény műszaki adottsága, valamint balesetvédelmi okok miatt a programban résztvevők száma limitált, a jelentkezés sorrendje alapján dől el, hogy ki fér bele a létszámkeretbe. A szervezők azt kérik, hogy a jelentkezés során lehetőleg több alternatívát adjatok meg a programon való részvétel időpontjára vonatkozóan.

Az alábbiakból lehet választani (mindkét nap):
Visegrádról induló csoportok: 9.00, 10.00, 15.00, 16.00
Nagymarosról induló csoportok: 11.30, 12.30, 13.30, 14.30

Néhány praktikus információ

A séta oda-vissza irányú, a kiindulási oldalon ér véget.
Az időjárásra való tekintettel ajánlott a réteges öltözködés.
Az alagút járófelületének kialakítása miatt lapos talpú cipő viselete kötelező, magas sarkú cipőben érkező látogatót balesetveszély miatt az alagút területére nem engednek be.
Babakocsit és kerékpárt – baleseti okokból – az alagút területére bevinni tilos, kutyát és egyéb háziállatot pedig közegészségügyi okokból nem engednek be.

Még több információt itt olvashatsz: http://dmrvzrt.hu/static/internet/download/Seta_a_Duna_alatt_linkelt_fajl.pdf

A jelentkezéseket péntek éjfélig várják még a kiválasztott időpontok megadásával az alagut@dmrvzrt.hu e-mail címen. A résztvevők száma limitált.

A szervezők a jelentkezésről megerősítést vagy elutasítást tartalmazó válaszüzenetet küldenek a turnusok feltöltése után, április 9-től kezdődően.

Forrás: turistamagazin.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 23. 09:23, vasárnap | Belföld

Megkezdte a Magyar Honvédség a területvédelmi tartalékosok nagyarányú létszámnövelését

Megkezdte a Magyar Honvédség a területvédelmi tartalékosok nagyarányú létszámnövelését, az elindított toborzó kampányban pedig várják azokat, akik hozzá szeretnének járulni Magyarország védelméhez

2024. Június 23. 09:21, vasárnap | Belföld

Meteorológia: megdőlt az országos melegrekord szombaton

Az előzetes adatok szerint megdőlt a 24 éves országos melegrekord szombaton - közölte a HungaroMet Zrt. a Facebook-oldalán szombat délután.

2024. Június 23. 09:16, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 25. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Június 22. 09:47, szombat | Belföld

Orbán Viktor: a német-magyar kapcsolatok szilárd alapját a gazdasági együttműködés adja

A német-magyar kapcsolatok szilárd alapját a gazdasági együttműködés adja