Városlista
2019. augusztus 26, hétfő - Izsó

Hírek

2019. Augusztus 09. 06:30, péntek | Bulvár

Átszerződtek a Trónok harca alkotói a Netflixhez

Átszerződtek a Trónok harca alkotói a Netflixhez

A Trónok harca alkotópárosa, David Benioff és DB Weiss több éves megállapodást írt alá a Netflix streaming szolgáltatóval film és sorozatok jövőbeni gyártásáról – írja a The Verge.

A 200 millió dolláros (58 milliárd forint) exkluzív szerződés értelmében az alkotópáros csak a Netflixnek fog tartalmat gyártani, a jelenleg is folyó két projektje kivételével, amit a Disney-vel kötöttek a Csillagok háborúja filmekről.

"Örülünk, hogy David Benioff és DB Weiss csatlakozik a Netflix csapatához" – nyilatkozta Ted Sarandos, a Netflix vezérigazgatója. Egyelőre nem tudni, milyen műfajú és jellegű filmek és sorozatok munkálataiban fog rész venni Benioff és Weiss.

Az alkotópáros közös nyilatkozatban köszönte meg az HBO-nak, hogy egy évtizeden keresztül közösen dolgozhattak. Benioff és Weiss neve ugyanakkor továbbra is szerepelni fog a Trónok harca tervezett további előzmény sorozatainál, de nem vesznek részt az elkészítésükben.

A Netflix már korábban is kötött exkluzív szerződéseket: az Amerikai Horror Storyt jegyző Ryan Murphy-vel, valamint a Grace klinika alkotójával, Shonda Rhimes-szal – ők egyes források szerint 100 millió dolláros (29 milliárd forint) megállapodást írtak alá.

Más streaming csatornák is kötöttek korábban hasonló egyedi szerződéseket, például nemrég az Amazon 150 millió dolláros megállapodást írt alá a szintén HBO-n futó Westworld alkotópárosával, Jonathan Nolannal és Lisa Joy-jal.

Forrás: origo.hu

Kép: Kevin Winter / Getty Images North America / AFP

Ezek érdekelhetnek még

2019. Augusztus 23. 11:05, péntek | Bulvár

Majka is részese lesz a magyar focinak

Alelnökként támogatja az ózdi és Ózd környéki, focizni szerető gyerekek pályafutását mostantól Majka. A népszerű zenész Facebook oldalán jelentette be, hogy megalakult az Ózdi Hétvölgy Focisuli labdarúgó szakosztálya.

2019. Augusztus 22. 21:03, csütörtök | Bulvár

Pokoli kínokat élt át Caramel

Operációja után adott hír magáról az énekes, aki lázasan töltötte az ünnepnapot.

2019. Augusztus 22. 13:49, csütörtök | Bulvár

A Rossz verseket is jelölhetik az Európai Filmdíjra

Reisz Gábor Rossz versek című filmje is bekerült az Európai Filmdíjra jelölhető alkotások válogatásába - írta az Európai Filmakadémia (EFA) közleményében.

2019. Augusztus 22. 07:10, csütörtök | Bulvár

Elhunyt Fekete Gyula, a Hungária és a Dolly Roll szaxofonosa

Elhunyt Szaxi Maxi. Fekete Gyula, a Hungária és a Dolly Roll legendás szaxofonosa 67 éves volt. A hírt a zenész családja közölte az egyik közösségi oldalon.