Városlista
2020. január 19, vasárnap - Sára

Hírek

2019. Augusztus 09. 06:30, péntek | Bulvár

Átszerződtek a Trónok harca alkotói a Netflixhez

Átszerződtek a Trónok harca alkotói a Netflixhez

A Trónok harca alkotópárosa, David Benioff és DB Weiss több éves megállapodást írt alá a Netflix streaming szolgáltatóval film és sorozatok jövőbeni gyártásáról – írja a The Verge.

A 200 millió dolláros (58 milliárd forint) exkluzív szerződés értelmében az alkotópáros csak a Netflixnek fog tartalmat gyártani, a jelenleg is folyó két projektje kivételével, amit a Disney-vel kötöttek a Csillagok háborúja filmekről.

"Örülünk, hogy David Benioff és DB Weiss csatlakozik a Netflix csapatához" – nyilatkozta Ted Sarandos, a Netflix vezérigazgatója. Egyelőre nem tudni, milyen műfajú és jellegű filmek és sorozatok munkálataiban fog rész venni Benioff és Weiss.

Az alkotópáros közös nyilatkozatban köszönte meg az HBO-nak, hogy egy évtizeden keresztül közösen dolgozhattak. Benioff és Weiss neve ugyanakkor továbbra is szerepelni fog a Trónok harca tervezett további előzmény sorozatainál, de nem vesznek részt az elkészítésükben.

A Netflix már korábban is kötött exkluzív szerződéseket: az Amerikai Horror Storyt jegyző Ryan Murphy-vel, valamint a Grace klinika alkotójával, Shonda Rhimes-szal – ők egyes források szerint 100 millió dolláros (29 milliárd forint) megállapodást írtak alá.

Más streaming csatornák is kötöttek korábban hasonló egyedi szerződéseket, például nemrég az Amazon 150 millió dolláros megállapodást írt alá a szintén HBO-n futó Westworld alkotópárosával, Jonathan Nolannal és Lisa Joy-jal.

Forrás: origo.hu

Kép: Kevin Winter / Getty Images North America / AFP

Ezek érdekelhetnek még

2020. Január 18. 17:03, szombat | Bulvár

Hőszabályozó, szennyező anyagokat felfaló falfestéket alkottak kutatók

Hőszabályozó, energiát megtakarító, a szennyező anyagokat felfaló és a szén-dioxid-kibocsátás csökkenését segítő falfestéket fejlesztettek a Liverpooli Egyetem kutatói.

2020. Január 17. 16:29, péntek | Bulvár

Vádat emeltek a szexuális zaklatással vádolt francia filmrendező ellen

Eljárás indított csütörtökön a párizsi ügyészség Christophe Ruggia francia filmrendező ellen, akit Adele Haenel színésznő azzal vádol, hogy 12 és 15 éves kora között rendszeresen zaklatta szexuálisan

2020. Január 17. 16:08, péntek | Bulvár

Meghalt J.R.R. Tolkien fia

Elhunyt Christopher Tolkien, A Gyűrűk Ura szerzőjének, J.R.R. Tolkiennek a fia, aki apja halála után rendezte sajtó alá addig kiadatlan műveit.

2020. Január 17. 15:55, péntek | Bulvár

10 nappal a díjátadó előtt menesztették a Grammy-akadémia elnökét

Tíz nappal a Grammy-díjátadó gála előtt eltávolították posztjáról Deborah Dugant, az amerikai lemezakadémia első női elnökét.