Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2010. Április 27. 07:31, kedd | Belföld
Forrás: HírTV

Áttörés a cukorbetegek kezelésében?

Áttörés a cukorbetegek kezelésében?

Áttörést hozhat a cukorbetegek kezelésében a napokban bemutatott új terápia. Az egészségbiztosítási pénztár által támogatott gyógyszer a 2-es típusú cukorbetegeknek ajánlott, a vércukorszinten kívül csökkenti a vérnyomást és fogy

 

Magyarországon mintegy hétszázezer cukorbeteg él, de ennek többszöröse lehet azok száma, akik még nem ismerték fel a kórt. A diabéteszesek gyakran szenvednek magas vérnyomásban és a statisztikák szerint tízből nyolc beteg halálát szívinfarktus okozza.


Lebovics Béla 12 éve küzd a betegség ellen. Naponta már egy tucat gyógyszer sem volt elég, hogy a megfelelő értékek között tartsák vércukorszintjét. Másfél hónapja - talán az elsők között az országban - egy nemrég bemutatott új terápiát javasolt neki háziorvosa.


Lebovics Béla a hírTV-nek elmondta: eddigi, cukorbetegséghez használt gyógyszereit teljesen el lehetett hagyni. „Ezt naponta egyszer használom és most a mért eredményem is 4,4 volt, ami azt jelenti, hogy a teljesen normálisat tudja biztosítani".


A napi egyszeri adagolású gyógyszer hatóanyaga 97 százalékban megegyezik egy, a szervezetben természetesen is jelen levő hormonnal. Az új módszert a 2-es típusú cukorbetegeknek ajánlják. A gyógyszer csak akkor csökkenti a vércukorszintet, amikor arra szükség van. Szinten tartja a vérnyomást és gátolja az elhízást. A kezelést az egészségbiztosítási pénztár is támogatja.



(hírTV)

 

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.