Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2020. Március 02. 14:03, hétfő | Bulvár
Forrás: mti

Átverte egy 17 éves diák a Twitter hitelesító mechanizmusát

Átverte egy 17 éves diák a Twitter hitelesító mechanizmusát

Hitelesnek ismerte el a Twitter egy nem létező republikánus politikus fiókját:

egy amerikai tinédzser unalmában hozta létre a profilt, amely azt hirdette, hogy tulajdonosa kongresszusi mandátumért száll versenybe a 2020-as amerikai törvényhozási választásokon.

A Rhode Island-i Andrew Walz néven futó fiókot a Twitter ellátta azzal a kék színű pipával, amellyel azt jelölik, hogy a profil hiteles, valóban az az ember áll mögötte, akinek mondja magát. Ilyet kapnak a szenátusi, illetve képviselőházi helyekre pályázó politikusok profiljai is azzal a nyíltan vállalt céllal, hogy így segítse az embereket megbízható forrásból tájékozódni a választások előtt.

A CNN hírtelevízió elérte azt a 17 éves New York-i fiút, aki a hamis fiókot létrehozta. A középiskolás diák elmondta: az álprofillal tesztelni akarta, hogy a Twitter mennyire megbízhatóan és hitelesen működik a választással kapcsolatos hírek kezelésében.

A fiú elmondása szerint a karácsonyi szünetben unatkozott, és nagyjából 20 perc alatt létrehozta az áljelölt weboldalát, és további öt perc alatt pedig nyitott egy hamis Twitter-fiókot a nevében. Az általa kitalált jelölt fényképét egy olyan oldalról töltötte le, amely mesterséges intelligenciával hoz létre valódinak tűnő képeket nem létező személyekről.

A kék színű pipa a Twitter védjegye, és később a Facebook is elkezdte alkalmazni. Ismert újságírók, politikusok, kormányzati ügynökségek és vállalatok oldalaira helyezik el, azzal a céllal, hogy jelezzék az adott profilok hitelességét. Erősen megkérdőjelezi azonban a Twitter felkészültségét, hogy a hitelesítő jelzést egy 17 éves fiatal által, jelentősebb ráfordítás nélkül létrehozott oldal is könnyedén megkapta - mutatott rá a CNN.

A Twitter egy szóvivője nemrég úgy nyilatkozott: a legrosszabb, ami a vállalattal történhet, ha olyan személyt hitelesítene, aki valójában nem is jelölt.

Andrew Walz fiókját a Twitter azóta törölte.

Címkék: hitelesítés, twitter

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 11. 08:19, csütörtök | Bulvár

BRFK: filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés Budapesten

Filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés csütörtökre virradó éjjel Budapesten - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a rendőrség honlapján.

2024. Április 10. 07:32, szerda | Bulvár

Jövő vasárnapig lehet jelentkezni a Nemzeti Kibervédelmi Intézet hackerversenyére

Április 21-én éjfélig lehet jelentkezni a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézetének hackerversenyére.

2024. Április 09. 07:40, kedd | Bulvár

Parancsnoki elismerésben részesültek a szombati, bosznia-hercegovinai mentésben résztvevő magyar katonák

Elismerő parancsnoki érmeket adott át Sticz László vezérőrnagy, az EUFOR Althea parancsnoka a szombati életmentő akcióban résztvevő katonáknak és a civil repülésirányítónak a Szarajevó melletti Butmir táborban

2024. Április 05. 09:32, péntek | Bulvár

Szlovákiában betiltják a mobiltelefonok használatát az általános iskolák alsó tagozatán

A szlovákiai általános iskolák alsó tagozatának első három évfolyamában teljesen, a felsőbb évfolyamokban pedig néhány kivétellel betiltják a mobiltelefonok használatát a tanulók számára