Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2020. Január 31. 19:22, péntek | Belföld

Átvizsgálják a Kínából érkező utasokat a budapesti repülőtéren

Átvizsgálják a Kínából érkező utasokat a budapesti repülőtéren

Hatósági döntés értelmében minden, Kínából közvetlen járattal érkező utast hőmérős szűrésnek kell alávetni még a repülőtéren, az országba belépés előtt - közölte a Budapest Airport Zrt.

Az első érintett járat, amelynek érkező utasait megvizsgálják, az Air China január 31-én, 18:50-kor Minszk érintésével Pekingből érkező járata.

A szűrést a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság irányítása mellett a Budapest Airport szerződött egészségügyi szolgáltató partnere végzi.

Az utasok egészségügyi állapotának ellenőrzése testhőmérséklet-mérés módszerével történik, hasonlóan a más országokban alkalmazott eljárásrendhez. A határértéket meghaladó testhőmérséklet esetén az egészségügyi szakszemélyzet további vizsgálatokat végez, és dönt a fertőzés gyanúját illetően – írja közleményében a Budapest Airport.

Ennek megfelelően az utas vagy folytathatja az útját, vagy gyanú esetén az erre felkészült egészségügyi intézménybe viszik.

A Budapest Airport mindent megtesz, hogy a rendkívüli intézkedésként bevezetett egészségügyi szűrés mellett is biztosítsa a repülőtér gördülékeny működését, valamint rendelkezik minden olyan eszközzel és felszereléssel, amivel képes ellátni a rá vonatkozó előírásokat és támogatni tudja a hatóságok munkáját.

A repülőtér üzemeltető jelentős készlettel rendelkezik a szükséges védőfelszerelésekből (védőruhák, kesztyűk, maszkok, cipővédők, stb.) és a fertőtlenítéshez szükséges anyagokból, eszközökből, továbbá rendelkezésre állnak a megfelelő elkülönítő helyiségek is.

Mint írták, a Budapest Airport maradéktalanul eleget tesz a hatóságok előírásainak és minden szükséges eszközzel támogatja a hatóságok munkáját.

Budapest és Kína között a következő napokban az alábbi közvetlen járatok közlekednek:

- 2020. február 2. 5:00 - Shanghai Airlines - Shanghai - FM 869 járatszám
- 2020. február 3. 5:30 - Hainan Airlines - Csungking - HU 791 járatszám
- 2020. február 3. 18:50 - Air China - Peking - CA 721 járatszám
- 2020. február 3. 19:30 - Shanghai Airlines - Hszian - FM 809 járatszám

A Shanghai Airlines közlése szerint a Csengtu-Budapest járatot február 4. és március 28. között, a Hszian-Budapest járatot február 6. és március 26. között felfüggeszti.

Forrás: origo.hu

Kép: Budapest Airport

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

2024. Április 24. 14:28, szerda | Belföld

Egy budapesti iskolában is gyanús szagokat éreztek, nyomoz a rendőrség

Ismeretlen tettes ellen indított nyomozást a rendőrség a XXIII. kerületi Török Flóris Általános Iskolában szerda reggel történt tömeges rosszullétek miatt, amelyek előtt szúrós szag terjengett az épületben

2024. Április 24. 07:52, szerda | Belföld

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot - jelentette be a Fidesz frakcióvezetője kedden a Facebook-oldalán.