Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2010. Július 31. 07:17, szombat | Belföld
Forrás: HírTV

Augusztus 10-ig lehet jelentkezni a pótfelvételire

Augusztus 10-ig lehet jelentkezni a pótfelvételire

Azok a felvételizők, akik nem nyertek felvételt vagy nem adták be jelentkezésüket egyik főiskolára vagy egyetemre sem, de szeretnének bekerülni a felsőoktatásba, augusztus 10-ig jelentkezhetnek pótfelvételire. Itt azonban már csak egyetlen

 

A ponthatárok megállapítására a 2010-es felvételi eljárás során július 22-én került sor, vagyis a felvételizők számára ekkor derült ki, hogy melyik jelentkezési helyükre jutottak be. Emellett az is eldőlt, hogy hol van még üresedés, vagyis az intézmények mely szakjaira lehet még jelentkezni pótfelvételi keretében. Így, akiket sehova sem vettek fel, de szeptembertől valamelyik egyetemen vagy főiskolán szeretnék megkezdeni tanulmányaikat, azok több mint négyszáz szakon csaknem 2500 meghirdetés költségtérítéses finanszírozási formája közül választhatnak.
A pótfelvételire készülőknek fontos tudniuk, hogy csak akkor jelentkezhetnek, ha az általános eljárásban nem adták be jelentkezésüket illetve ugyan megpróbálkoztak bejutni valamely felsőoktatási intézménybe, de nem nyertek felvételt egyetlen általuk megjelölt helyre sem. A pótfelvételi sajátossága, hogy ekkor már csak egyetlen helyre lehet jelentkezni, vagyis egy intézménybe és egy képzésre.


A korábbiakhoz hasonlóan a pótfelvételizőknek is csatolniuk kell azokat a bizonyítvány- és oklevélmásolatokat, igazolásokat, amelyeket a felsőoktatási intézmények a Felsőoktatási felvételi tájékoztató - 2010. szeptemberben induló képzések c. kiadvány érettségizetteknek, illetve diplomásoknak szóló köteteiben a jelentkezéshez, a pontszámításhoz szükségesként megjelöltek. Ezen dokumentumok listája a http://www.felvi.hu/ Egyetemek, főiskolák menüpontjában is megtalálható.


Csakúgy, mint az általános eljárás során, a pótfelvételizők is jelentkezhetnek elektronikusan, de nekik a kitöltés után ki kell nyomtatniuk az ún. hitelesítő adatlapot, majd aláírva postázniuk, legkésőbb augusztus 12-ig az Oktatási Hivatal, 1443 Budapest, Pf. 220 címre. Hitelesíteni az Ügyfélkapun keresztül is lehet, ez esetben nincs szükség a hitelesítő adatlap visszaküldésére. A pótfelvételi eljárási alapdíja ötezer forint, amelyet a jelentkezési laphoz tartozó csekken vagy banki átutalással fizethetnek be a jelentkezők. A pótfelvételi jelentkezési határideje augusztus 10., a ponthatárokra pedig augusztus 27-ig kell várniuk a felvételizőknek, További információ, valamint a meghirdetett képzések listája a felvi.hu oldalon olvasható, illetve letölthető.


(http://www.edupress.hu/)

 

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:51, szombat | Belföld

Orbán Viktor: amíg nemzeti kormány van, Magyarország nem lép háborúba

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán.

2024. Április 20. 09:49, szombat | Belföld

BMW-Lufthansa megállapodás: nagyobb repülők közlekednek Debrecen és München között

A debreceni autógyárát érintő társasági szerződést kötött a BMW Group a Lufthansa légitársasággal, ennek értelmében nagyobb befogadóképességű repülőket közlekedtetnek Debrecen és München között hétfői és pénteki napokon

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.