Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2012. Június 08. 06:00, péntek | Helyi sport
Forrás: eto.hu

Augusztusban lesz a II. Audi Kupa

Augusztusban lesz a II. Audi Kupa

Korábban soha nem látott rangos nemzetközi utánpótlás labdarúgó tornát rendeznek Győrben augusztus 10-12. között a Győri ETO FC szervezésében.

A tavaly indított Audi Kupa sorozat idei rendezvényére hét országból érkeznek csapatok, hogy megmérkőzzenek klubunk 1997-es születésű fiataljaival. A szervező bizottság ma tartotta első megbeszélést, ahol Vincze Ottó beszámolt arról, hogy mely csapatok érkeznek Győrbe.

A nemzetközi tornára meghívást kapott Szerbiából a tavalyi győztes Partizan Beograd (a képen), a környékbeli országokból pedig jönni fog az osztrák Rapid Wien, a horvát NK Zagreb és a cseh Slavia Praha is. A II. Audi Kupa rangját növeli, hogy itt lesz a korosztályos norvég bajnok, az FC Stabaek, Németországot a Hoffenheim 1899 képviseli, és eljön Angliából a Derby County - a kosoknál játszott korábban egy győri nevelés, Priskin Tamás is.

- Augusztus 10-én, pénteken érkeznek a csapatok, és aznap már pályára is lépnek - mondta el Vincze Ottó, a torna igazgatója. - Az együttesek két négy fős csoportban mérkőznek meg egymással, vasárnap pedig a helyosztókat rendezzük meg. A torna rangjához méltóan a döntőt az ETO centerpályájára tervezzük, azt szeretnénk, hogy a gyerekek számára is nagy élmény legyen az Audi Kupa, a szakemberek pedig felmérhessék, hogy ki hol tart Európában.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Életmód

Erdősítés: Cél, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka legyen erdős terület

A kormány célja, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka erdővel, fával borított terület legyen - hangsúlyozta az Agrárminisztérium (AM) parlamenti államtitkára pénteken a Csongrád-Csanád vármegyei Dócon.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.