Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2018. Január 19. 09:53, péntek | Külföld

Autó hajtott Rio de Janeiro híres strandjára - Egy kisbaba életét vesztette

Autó hajtott Rio de Janeiro híres strandjára - Egy kisbaba életét vesztette

Autó hajtott a járókelők közé helyi idő szerint csütörtök este Rio de Janeiróban, a híres Copacabana strandnál futó sétálóutcában; egy nyolchónapos csecsemő meghalt, és legkevesebb 15 ember megsérült.

- jelentette a Globo brazil tv-csatorna.

A sofőrt őrizetbe vették. A rendőrség közölte: nincs arra utaló nyom, hogy terrorcselekmény történt volna.

A Globo előzetes információi szerint a sofőr, egy 41 éves férfi azt állította, hogy epilepsziában szenved. A hatóságok most vizsgálják, hogy nem volt-e ittas állapotban.

A rendőrség szerint a férfi azt vallotta, hogy nem ivott, de elvesztette irányítását a járműve felett.

Az autó a homokban állt meg a parton, miután áthajtott a széles sétálóutcán, amely egy forgalmas út és a strand között fut. A Globo felvételein több, földön fekvő sérültet lehetett látni, illetve a kocsit, amelynek erősen megrongálódott az eleje.

A Copacabana közkedvelt a brazil nagyvárosba látogató turisták körében. A napfényes órákat a város lakói és vendégei szívesen töltik a strandon, majd sötétedés után a sétálóutca vonzza az embereket kávézóival, és szuveníreket árusító piacaival.

Forrás: MTI; gyorplusz.hu

Fotó: NBC News

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Külföld

Európai Autógyártók Szövetsége: sokkal több töltőpont szükséges az uniós klímacélok eléréshez

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez

2024. Április 29. 17:24, hétfő | Külföld

Romlott áprilisban a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban

Áprilisban a várt javulás helyett romlott a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban az Európai Bizottság Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatósága, a DG ECFIN (Directorate General for Economic and Financial Affairs) hétfői jelentése

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Külföld

Hivatalos meghívásra előre be nem jelentett látogatást kezdett Elon Musk Kínában

Elon Musk, a Tesla elektromosautó-vállalat vezetője a kínai nemzetközi kereskedelmi tanács meghívására előre be nem jelentett látogatást kezdett vasárnap az ázsiai országban, és találkozik magas rangú kínai vezetőkkel -

2024. Április 28. 08:59, vasárnap | Külföld

Épületek tucatjai semmisültek meg a tornádókban az Egyesült Államok középső részén

Többen megsérültek és lakóépületek tucatjai semmisültek meg az Egyesült Államok középső részén tomboló tornádókban - derült ki a helyi idő szerint szombat reggeli összegzésekből.