Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2010. Szeptember 03. 07:41, péntek | Belföld
Forrás: HírTV

Autóinkban bujkálnak a kisállatok

Autóinkban bujkálnak a kisállatok

A hirtelen beköszöntött hidegben sok autóst lepnek meg a kocsi motorterébe bújó, melegedni vágyó kisállatok. A nyestek és rágcsálók azonban elrágják a kábeleket és csöveket, amivel elektromos zárlatot és így balesetet okozhatnak. Az

 

A szabadban parkoló autók még meleg motorrészéhez - kerékdobba, motortérbe - gyakran felszöknek melegedni az apróbb gerinces állatok, ha hidegebbre fordul az idő. A reggeli induláskor nem ritka, hogy a kerekek forgása, a motor elpusztítja a bennragadt kis élőlényt, de az sem kizárt, hogy állatok által elrágott kábelek, vagy csövek tönkreteszik a járműveket.



Az Orpheus Állatvédő Egyesület legutóbb szerda reggel segédkezett egy cica kerékdobból való kimentésében, az állatvédők telefonos szaktanácsadására is folyamatos igény van. Ha a kocsi sérültnek látszik vagy feltehetően állat van a műszaki terében, semmiképp ne induljunk útnak - figyelmeztet Seres Zoltán, az egyesület vezetője. Hozzátette: ma már szerencsére léteznek nyestek vagy más rágcsálók ellen kifejlesztett fújható, elektromos riasztó eszközök, amivel meg lehet előzni a bonyodalmakat.



FH

 

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.

2024. Április 26. 13:50, péntek | Belföld

KSH: márciusban 6413 gyermek született, 10 524 ember halt meg

2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent - tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken az MTI-t.

2024. Április 26. 13:48, péntek | Belföld

Megkezdődött Paks 2 reaktortartályának gyártása Szentpéterváron

Ez igazi mérföldkő a paksi bővítés szempontjából - jelentette be a tárca közlése szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten.

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.