Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2010. Május 06. 07:30, csütörtök | Helyi
Forrás: InfoGyőr

Autómentes belváros júliustól

Autómentes belváros júliustól

Megkezdődött a győri Belváros autómentesítési programja. A megközelítően 100 milliós beruházás várhatóan július végére épül ki teljesen. Németh Zolt&#

A program első lépcsőjében a Széchenyi tér teljes lezárását oldják meg. A felújított térre kizárólag a megkülönböztető jelzéseket használó autók, tehát a rendőr-, mentő-, tűzoltókocsik hajthatnak be egy elektronikus azonosító rendszer segítségével. Rajtuk kívül kivételes alkalmakkor videós beléptető rendszeren keresztül behajthatnak az elektromos művek és a gázművek autói is, a tér Loyd felői oldalán.

A Széchenyi téren már meg is kezdődött az új beléptető kapok elhelyezése,

ehhez néhány négyzetméteren fel kellett bontani az új burkolatot


A belváros többi részén kártyás beléptető rendszerrel oldják meg a sétálóutcák zárását. A rendszer regisztrálja a belépés és kilépés időpontját is, ezért könnyen kiszűrhetők lesznek a harminc perces rakodási időt túllépő autósok. Sőt a rendszer még többre is képes, hiszen akár- sorozatos vagy kirívó szabálytalankodás esetén- akár a belépőkártyát is érvénytelenítheti.

Várhatóan változtat a közgyűlés a jelenleg érvényes rakodási idő intervallumon is. Jelen szabályozás szerint reggel 7 és 10 óra között lehet árú szállításra használni a belvárosi utcákat, ám ezt gyakorlatilag senki sem tartja be. A tervezett változtatások életbelépése után ez a probléma is megoldódik, hiszen az engedélyezett időn kívül a rendszer nem engedi be az áruszállítót a területre.

A változtatások,- mondta Németh Zoltán- nem érintik a Belváros lakóit, ők természetesen olyan belépőkártyát kapnak majd, ami 24 órás ki és belépésre jogosít.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 09:17, szombat | Helyi

Kincsem, a kisbéri csodakanca: szülőföldjéről indul vándorkiállítás

A kisbériek büszkék arra, hogy Kincsem Kisbéren fogant, és itt is fejezte be pályafutását.

2024. Május 04. 08:14, szombat | Helyi

Színművészek hívták fel a figyelmet a menhelyi állatokra

A győri állatmenhelyre látogattak a Pincérfrakk utcai cicák című előadás alkotói.

2024. Május 04. 07:15, szombat | Helyi

Ha lopástól félti a biciklijét, kenesse le a rendőrökkel!

Különleges lopásgátló módszert vet be a győri rendőrség: speciális pasztával kenik be a kerékpárokat. Az eljárás mikéntjéről a helyi rendőrség sajtóosztályát kérdeztük.

2024. Május 03. 09:13, péntek | Helyi

Tízezrek az AHFSZ majálisán

Tízezrek látogattak el idén is az Audi Hungária Független Szakszervezet családi napjára.