Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2016. Január 25. 11:04, hétfő | Belföld
Forrás: MTI

Autópályán hagyták ittas társukat, aki végül meghalt - vádemelés

Autópályán hagyták ittas társukat, aki végül meghalt - vádemelés

Vádat emelt a Nyíregyházi Járási és Nyomozó Ügyészség öt férfi ellen, akik tavaly szeptemberben az M3-as autópályán hagyták ittas társukat, a férfit később egy autó halálra gázolta

- közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség vezetője hétfőn az MTI-vel.Zsíros Zsolt főügyész közleményében azt írta, a vádirat szerint a hat szabolcsi férfi 2015. szeptember 11-én délután Győrből egy kistehergépkocsival hazafelé indult Nyíregyháza közelében lévő otthonukba. Útközben többször megálltak az M1-es és az M3-as autópálya benzinkútjain és pihenőhelyeken, ott szeszes italt fogyasztottak.

A legtöbb alkoholt a sértett itta, aki ettől súlyosan ittas állapotba került. A férfi hangoskodott a gépkocsiban, menetközben többször megpróbált kiszállni, de a többiek ezt megakadályozták. A kálmánházi pihenőt elhagyva ismét megpróbált kiszállni a járműből, ezért a gépkocsit vezető elsőrendű vádlott a 221-es kilométer közelében megállt a leállósávban. Itt mindannyian kiszálltak, később azonban sértett nem akart visszaülni a járműbe, ellenszegült társainak, akik a férfit a nyílt pályán hagyták, majd Nyíregyházára autóztak - ismertette a főügyész.

A megyeszékhely egyik benzinkútján az elsőrendű vádlott telefonon bejelentést tett a rendőrségen, és kérte, hogy menjenek a férfiért, majd ők is visszaindultak az autópályára. Közben a sztráda külső forgalmi sávjában ácsorgó férfit egy szabályosan haladó személygépkocsi halálra gázolta.

A gépkocsi vezetőjét segítségnyújtás elmulasztásának bűntettével, míg utasait ugyanezen bűncselekmény vétségével vádolja az ügyészség - közölte Zsíros Zsolt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni