Városlista
2019. június 16, vasárnap - Jusztin

Hírek

2018. Március 24. 09:05, szombat | PR

Az aktív ülés eszköze

Az aktív ülés eszköze

A legtöbb újító, hasznos találmány egy probléma orvoslása során jön létre. Hiszen az emberek nagy része, ha problémával küzd, próbálja megtalálni a módot arra, hogy azt felszámolja, mielőbb rendbe hozza.

Pont egy ilyen szituációban került kifejlesztésre a SpináliS székcsalád, ami egy székbe oltott terápiás ülőlabda.

A történet ott kezdődik, hogy 1999-ben Tomaž Ham szlovén úriember derékfájásra kezdett panaszkodni, amire a kezelőorvosa ülőlabdát javasolt, hogy az aktív ülést helyezzék előtérbe. Mivel ez a gerincnek nagyon egészséges, Tomaž azonnal kipróbálta, de hátráltatta a munkában, igaz a létjogosultságát elismerte. Éppen ezért kezdett gondolkozni egy olyan széken, ami rendelkezik az ülőlabda pozitív hatásaival, de egyben egy szék is, hogy a kényelem se vesszen el. Így történhetett, hogy Janko Popovic orvosprofesszorral közösen megalkották a SpinaliS székcsaládot.

Aktív vagy passzív?
Először is azt kell tisztáznunk, hogy mi az a passzív, illetve aktív ülés. A passzív ülésről akkor beszélünk, ha az általunk használt szék ülőfelülete fixen rögzített, ami rendkívül egészségtelen, de a legtöbb helyen ilyen székeket használnak. Aktív ülésnek azt nevezzük, amikor mozgunk ülés közben és ezt a medencénk egyenletesen és természetesen követi le, anélkül, hogy egy bizonyos pontra a kelleténél több súly nehezedne. Mindezek következtében a has- illetve deréktáji izmaink megerősödnek, továbbá pihentetőbb lesz az egyhelyben ülés, mert mégsem mozdulatlanul történik, így a vérkeringésünk is remekül működik.

Mi történik aktív ülés közben?
Jobban fogjuk érezni magunkat, mivel az izmaink erősödnek ülés közben is, így a hát- és derékpanaszaink is megszűnnek. Nem lesz gerincferdülésünk, hiszen jól, egészséges tartással ülünk. Fittebbek leszünk, hiszen nem megerőltető az ülés: olyan mintha munka közben edzenénk. Jó a nyakmerevség ellen, egészségesebb tartásunk lesz ezáltal, valamint a jó közérzet miatt produktívabban tudunk dolgozni.

Mindezeknek köszönhetően több országban gyógyászati segédeszköznek minősülnek a SpináliS székek, melyeket még az egészségpénztárak is támogatnak. Neves gerincgyógyászok és csontkovácsok, valamint ortopéd szakorvosok bizonyítják, hogy aktív üléssel megelőzhetők a gerinc, illetve derékpanaszok, ezért erősen javasolják a SpináliS székek használatát.

Napjainkban egyre többen fedezik fel az egészségre gyakorolt jótékony hatását, és cserélik le székeiket az aktív ülést biztosító székekre.

Ha elvesznénk a kínálatban, az Irodabutik bemutatótermében kipróbálhatjuk a SpináliS székeket, valamint szakértői segítséggel választhatjuk ki a nekünk megfelelőt. Ha pedig még mindig bizonytalanok lennénk, a próbaszék szolgáltatás segítségével otthon, vagy a munkahelyünkön is kipróbálhatjuk a nekünk tetsző széket. Üld Magad egészségesre!

Ezek érdekelhetnek még

2019. Június 13. 10:36, csütörtök | PR

Nemzetközi és magyar sztárokkal indul az országos kerékpár fieszta

11 megyén és 100 városon át vezet Magyarország legnagyobb kerékpárversenye

2019. Június 06. 18:58, csütörtök | PR

Fűnyírási kisokos - avagy így válasszunk fűnyírót a kertünkbe

A fűnyírás szezonja már elkezdődött, a nagyobb esőzések után megállíthatatlanul nő a gyep. Ennyi idő alatt kiderülhetett már, hogy szükségünk van-e egy új fűnyíróra, vagy elég szervizelni a régit.

2019. Június 06. 18:57, csütörtök | PR

Milyen notebookot vegyünk otthonra?

Mindegy, hogy laptopnak vagy notebooknak hívjuk, mindkettő ugyanúgy a hordozható számítógépet jelenti. A kérdés az, hogy tudjuk-e, hogy milyen típusúra van szükségünk otthoni használat esetén.

2019. Június 05. 09:14, szerda | PR

Innovatív takarítás

Ma már a takarítás sem olyan, mint régen. Jól tudja ezt Magyarország piacvezető takarítással foglalkozó cége a Jánosik és Társai Kft.