Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2018. Március 24. 09:05, szombat | PR

Az aktív ülés eszköze

Az aktív ülés eszköze

A legtöbb újító, hasznos találmány egy probléma orvoslása során jön létre. Hiszen az emberek nagy része, ha problémával küzd, próbálja megtalálni a módot arra, hogy azt felszámolja, mielőbb rendbe hozza.

Pont egy ilyen szituációban került kifejlesztésre a SpináliS székcsalád, ami egy székbe oltott terápiás ülőlabda.

A történet ott kezdődik, hogy 1999-ben Tomaž Ham szlovén úriember derékfájásra kezdett panaszkodni, amire a kezelőorvosa ülőlabdát javasolt, hogy az aktív ülést helyezzék előtérbe. Mivel ez a gerincnek nagyon egészséges, Tomaž azonnal kipróbálta, de hátráltatta a munkában, igaz a létjogosultságát elismerte. Éppen ezért kezdett gondolkozni egy olyan széken, ami rendelkezik az ülőlabda pozitív hatásaival, de egyben egy szék is, hogy a kényelem se vesszen el. Így történhetett, hogy Janko Popovic orvosprofesszorral közösen megalkották a SpinaliS székcsaládot.

Aktív vagy passzív?
Először is azt kell tisztáznunk, hogy mi az a passzív, illetve aktív ülés. A passzív ülésről akkor beszélünk, ha az általunk használt szék ülőfelülete fixen rögzített, ami rendkívül egészségtelen, de a legtöbb helyen ilyen székeket használnak. Aktív ülésnek azt nevezzük, amikor mozgunk ülés közben és ezt a medencénk egyenletesen és természetesen követi le, anélkül, hogy egy bizonyos pontra a kelleténél több súly nehezedne. Mindezek következtében a has- illetve deréktáji izmaink megerősödnek, továbbá pihentetőbb lesz az egyhelyben ülés, mert mégsem mozdulatlanul történik, így a vérkeringésünk is remekül működik.

Mi történik aktív ülés közben?
Jobban fogjuk érezni magunkat, mivel az izmaink erősödnek ülés közben is, így a hát- és derékpanaszaink is megszűnnek. Nem lesz gerincferdülésünk, hiszen jól, egészséges tartással ülünk. Fittebbek leszünk, hiszen nem megerőltető az ülés: olyan mintha munka közben edzenénk. Jó a nyakmerevség ellen, egészségesebb tartásunk lesz ezáltal, valamint a jó közérzet miatt produktívabban tudunk dolgozni.

Mindezeknek köszönhetően több országban gyógyászati segédeszköznek minősülnek a SpináliS székek, melyeket még az egészségpénztárak is támogatnak. Neves gerincgyógyászok és csontkovácsok, valamint ortopéd szakorvosok bizonyítják, hogy aktív üléssel megelőzhetők a gerinc, illetve derékpanaszok, ezért erősen javasolják a SpináliS székek használatát.

Napjainkban egyre többen fedezik fel az egészségre gyakorolt jótékony hatását, és cserélik le székeiket az aktív ülést biztosító székekre.

Ha elvesznénk a kínálatban, az Irodabutik bemutatótermében kipróbálhatjuk a SpináliS székeket, valamint szakértői segítséggel választhatjuk ki a nekünk megfelelőt. Ha pedig még mindig bizonytalanok lennénk, a próbaszék szolgáltatás segítségével otthon, vagy a munkahelyünkön is kipróbálhatjuk a nekünk tetsző széket. Üld Magad egészségesre!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 17. 09:09, szerda | PR

5 kerti dekorációs ötlet maximalistáknak

A jó idő megérkezése egyre többünket hajt ki a szabadba. A tavasz remek lehetőséget nyújt ahhoz, hogy új életet leheljünk a tél során elhanyagolt kertünkbe.

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 28. 08:20, csütörtök | PR

Cégmódosítás – változás az üzleti környezetben

Az üzleti környezet folyamatosan változik, és a vállalatoknak alkalmazkodniuk kell ezekhez a változásokhoz.