Városlista
2021. január 17, vasárnap - Antal

Hírek

2012. Május 02. 18:00, szerda | PR
Forrás: Óperenciás Sóbarlang

Az allergia kezelése sóterápiával

Az allergia kezelése sóterápiával

Az allergia kezelésében az egyik fő irány a gyógyszeres kezelés, ám a gyógyszerek tartós és nagy mennyiségű fogyasztását a lehetséges mellékhatások és szövődmények miatt sok szakember aggodalommal figyeli.

Ezért a hangsúly napjainkban a természetes gyógymódok irányába fordult el. Az egyik leghatékonyabb ilyen természetes gyógymód az allergia és az asztma ellen a sóterápia, amelyet preventív jelleggel ajánlanak, illetve enyhébb tünetek esetén önállóan is alkalmaznak. Súlyosabb allergiás tünetegyüttes megléte esetén a sóbarlangi kezelés természetes kiegészítője a klinikai kezelésnek.

A sóbarlang allergén mentes levegője felüdülés az allergiában szenvedők számára. A sóbarlang levegőjében áramló mikronnyi méretű sórészecskék a tüdő felületén lerakódnak és oldódásuk közben elpusztítják a tüdő felületét borító káros mikroorganizmusokat. A szennyezett nyálkahártya felszakad és a tüdőből – a benne megkötött allergénekkel és szenneződésekkel együtt . Távozik.

A holt-tengeri só speciális összetételének köszönhetően nem csak a só, azaz a nátrium-klorid jótékony hatása érvényesül, hanem a sóban található egyéb anyagok (jód, kálcium, magnézium, kálium, vas, bróm, szelén) is gazdagítják a szervezetet és erősítik az immunrendszert az allergia legyőzésében.

A sóbarlangot az orvosok betegeknek és egészségeseknek egyaránt ajánlják. Gyógyító hatást érhetünk el olyan betegej esetében, akik meg szeretnének szabadulni allergiájuktól, krónikus légúti betegségüktől vagy köhögésüktől. Egészséges embereknél pedig a sóbarlang ellenállóbbá teszi a szervezetet a légúti betegségekkel, az asztmával és az allergiával szemben. A sóbarlang klímája az alábbi problémákkal küszködőket hangsúlyozottan gyógyítja: asztma, allergia, szénanátha, Krupp, légcsőhurut, hörghurut, arcüreggyulladás. A kifejezetten asztmás, Kruppos problémákkal küzdők esetében megszűnik a hörgőgörcsöt kiváltó gyulladás, a hörgők létátjárhatósága normalizálódik, megszűnnek a rohamok.

Légúti gyulladásos betegségekben szenvedőknek, dohányosoknak, de teljesen egészséges városlakóknak is ajánlható immunrendszerük preventív erősítésre, teherbíró képességük fokozására. A sóterápia immunerősítő faktora révén negyedére csökken a betegnapok száma, a szervezet ellenállóbb lesz.

Cím: 9024 Győr, Mécs László utca 24.
Mobil: +36/70/318-7905; +36/70/318-7595
Web: http://www.gyorbarlang.com/
E-mail: gyorbarlang@gmail.com

Ezek érdekelhetnek még

2021. Január 15. 12:05, péntek | PR

Olajok, az egészség forrásai

A természet számos gyógyhatású növényt kínál a legkülönfélébb bajokra. Ezekből a növényekből azonban értékes olajokat is nyerhetünk, melyeket akár az étkezésünkbe is könnyedén beépíthetünk.

2021. Január 08. 11:58, péntek | PR

Decathlon áruhitel, a beltéri sportok támogatója

A téli hideg beköszöntével a kültéri sportlehetőségek száma lecsökken és a legtöbben nehezebben is veszik rá magukat a mozgásra.

2021. Január 05. 17:00, kedd | PR

Közigállások, amiket mindig fogsz találni

Íme három terület, ahol rendszeresen keresnek új munkatársakat.

2020. December 21. 12:50, hétfő | PR

Ilyen árak jellemzik a győri ingatlanpiacot az év vége közeledtével

A 2020-as év nemsokára befejeződik. Ha az ingatlanpiaci eseményekre és behatásokra tekintünk vissza, igen mozgalmas évet tudhatunk magunk mögött.