Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2013. Július 11. 15:26, csütörtök | Belföld
Forrás: InfoVáros

Az Anna-bál Herendi ékkövei

Az Anna-bál Herendi ékkövei

A Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. közel két évszázada képviseli az egyedi kézművességet, a precizitást, a szemet gyönyörködtető szépséget és az elismert magyar minőséget a Föld minden lakott kontinensén. A Manufaktúra kimagasló teljesítményét és termékei kiválóságát időről-időre hazai és nemzetközi díjak, elismerések erősítik meg.

A Herendi Márka a kiváló minőség, az érték, a luxus, és az elegancia szimbóluma. A Herendi Porcelánmanufaktúra 2001. év óta a Magyar Örökség része. A Herendi Közösség munkájának elismerését mutatja az is, hogy a New-York-i székhelyű Luxury Institute 2006. évi felmérése szerint Herend volt a legkedveltebb luxus porcelánmárka az USA piacán. Ugyancsak Herend sikeres nemzetközi márkaépítését igazolja, hogy 2011. évben a luxusipari vállalatokat tömörítő francia nemzeti luxus szövetség, a Comité Colbert tagjai közé választotta Herendet. A közel száz luxusmárkát összefogó szervezet tagjai közül Herend az egyetlen magyar cég, amely tagja ennek a szövetségnek. Magyarországon 2012. évben a MagyarBrands felmérés szerint Herend volt a legkiválóbb magyar márka. Az idei év megtisztelő elismerése, hogy a Herendi porcelán Hungarikum lett! Ezek a nemzetközi és hazai elismerések Herend elmúlt évekbeli kiváló márkaépítési politikáját igazolják.

A Manufaktúra az elmúlt években szívesen adta nevét olyan társadalmi eseményekhez, ahol a Herendi értékek képviseltették magukat. A Herendi Porcelánmanufaktúra jelen van nívós hazai eseményeken, ahol értékek találkoznak egymással, így lehet fő együttműködő partnere hosszú évek óta az Anna-bálnak is, amely Magyarország egyik legrégibb és egyben leghíresebb rendezvénye. A klasszikus szépség elismerése, a kulturális értékek ápolása, megőrzése, mindig fontos szerepet játszott a Manufaktúra vállalati kultúrájában.

A bálok bálján, a nagy múlttal rendelkező Anna-bálon az érkező hölgyek az idei évben is számozott Herendi porcelánszívet kapnak, melyek az idei év egyik divatszínében, a „carmin-rose”-ban pompáznak majd, amely a Manufaktúra egyik legsikeresebb újdonságának, a Vienna Rose-nak is a központi alapszíne. A Herendi porcelánszívek egyszerre tradicionálisak és innovatívak, idén – a bálok életében először – arany helyett platinával lettek díszítve.

A bálkirálynő és udvarhölgyeinek megválasztása ez évben is a szakértő zsűri által kiválasztott 15 hölgy közül történik, akik közül a televízió nézői, szavazással döntik el a királynő és az udvarhölgyek személyét. A bálkirálynő értékes, Viktória mintával díszített Herendi serlegvázát, és egy aranyalmát kap, az udvarhölgyek Herendi serlegvázáját pedig Rothschild, illetve Apponyi minta díszíti.

A megnyitó ünnepségnek idei évben is része lesz a kilenc éve alapított Kiss Ernő-díj átadása, amellyel azon személyt jutalmazzák a díj alapítói, aki sokat tesz Balatonfüred kultúrájáért, szellemi életéért, gazdasági fejlődéséért. A díj a többihez hasonlóan egy Herendi kisplasztika, mely Kiss Ernőt, a későbbi aradi vértanú alakját örökíti meg a Hannoveri Huszárezred díszegyenruhájában, aki az első bálon ismerkedett meg majdani feleségével, Horváth Anna Krisztinával.

Az egyedi porcelánszívek és díjak mellett a báli ételek is méltó porcelánterítéken kerülnek majd felszolgálásra, a párját ritkító, közel 3500 darabos Apponyi mintás Herendi teríték tovább emeli a tradicionális bál rangját.

Címkék: Anna-bál, herend

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.