Városlista
2020. december 1, kedd - Elza

Hírek

2012. Február 04. 07:48, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Az arany és az ezüst legutoljára 1983-ban indította ennyire jól az évet

Az arany és az ezüst legutoljára 1983-ban indította ennyire jól az évet

A Heidelberger Vermögensverwaltung GmbH előrejelzései szerint a nemesfémek kínálata és kereslete közötti szakadék minden eddigi mértéknél nagyobb lesz a közel jövőben.

Néhány nyugdíj alap is elkezdett aranyba-ezüstbe fektetni, valamint az előrelátó kormányok is tovább növelik aranytartalékaikat. A világ erősen fejlődő országai soha nem látott mértékben keresik a nyersanyag kitermelő helyeket világszerte.

Miközben a világ szeme az euróövezeti válságra és az amerikai munkarőpiacra irányul, a bölcs befektetők nem aggódnak a gazdasági mutatók miatt. A nemesfémkereskedés zavartalanul folyik, az arany részvévények és a bányatársaságok részvényei töretlenül tartják emelkedő tendenciájukat.A Bloomber hírügynökség február 3-ai jelentése szerint, 24 nyersanyag (az olajtól a rézig) tőzsdei határidős ügyletei 9.3 százalékkal nőttek a múlt hónapban, amely 2006 január óta a legnagyobb havi növekedés jelenti, továbbá az arany és az eszüst 1983-ban indította legutoljára ennyire jól az évet.

A HDV túlnyomórészt nyersanyag- és energiarészvényekre specializálódott vállalat, amely több évtizedes tapasztalatának köszönhetően eredményes munkát folytat a nyersanyagszektor legelismertebb elemzőivel, szakértőivel. Sikerét főként a bányarészvény befektetések kapcsán folytatott tevékenységének köszönheti. A bányavállalatok precíz átvilágítását és a helyszíni kutatásokat követően, a korai stádiumban lévő kitermelő társaságok részvényeit ajánlják ügyfeleiknek, még mielőtt a szektor résztvevői és a média képviselői felfigyelnének rájuk.

Riczkó István, a SwissFinance Zrt. szakértője az alábbi példával szemléltette e befektetési forma nyereségességét: „Amennyiben egy befektető szeretné biztonságban tudni pénzét, úgy legfőképpen nemesfémek által diverzifikálja vagyonát, azonban ez a megoldás leginkább az infláció vagyonelkobzó hatásaitól véd, illetve értékmegőrzés szerepet tölt be. Akiknek fontos, hogy vagyonuk gyarapodjon, és szeretnék, ha pénzük tovább dolgozna nekik, sokkal inkább a bányarészvényekbe fektetik tartalékaik egy részét. Az „okos pénz” a nemesfémpiac egy kevésbé ismert anomáliáját használja ki annak érdekében, hogy óriási diszkonttal vegyen aranyat, míg a piac legtöbb szereplője az egyre növekvő és folyamatosan csúcsokat döngető árfolyamon is mohón habzsolja e nemesfémet. Általánosságban is elmondható, hogy jelenleg a bányarészvények nagyon alulértékeltek az arany árával szemben, ami kiváló lehetőséget teremt a befektetőknek.

Jelenleg a nyersanyag kitermelő vállalatok vétele-eladása egyre fokozódik. Annak érdekében, hogy a folyamatosan növekvő nyersanyag kereslet kielégíthető legyen, a bányatársaságoknak értékes lelőhelyeket kell találniuk. Azok a bányatársaságok, amelyek gazdag lelőhelyek tulajdonosai mind nagyobb keresletre számíthatnak. Pillanatnyilag Kína és India vásárol a legnagyobb mértékben aranyat, ám a különböző iparágak nemesfém felhasználása is növekszik, hasonlóan a befektetési arany keresletéhez.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2020. December 01. 06:01, kedd | Belföld

A járvány ellenére javult Magyarország versenyképessége

A koronavírus okozta járvány ellenére javult Magyarország versenyképessége 2020-ban

2020. December 01. 05:00, kedd | Belföld

Szennyezettség miatt visszahívtak egy terméket a forgalomból

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) közölte, hogy a Nestlé kadmiumszennyezettség miatt visszahívta a forgalomból egyik termékét, a SINLAC rizs és szentjánoskenyérmag alapú pépet.

2020. December 01. 05:00, kedd | Belföld

Letartóztatták a férfit, aki sorra gyújtotta fel a lomokat a fővárosban - VIDEÓ

Egy hónapra elrendelte a budai központi bíróság egy férfi letartóztatását, akit azzal gyanúsítanak, hogy szombat éjszaka több erzsébetvárosi ház előtt felgyújtotta a lomtalanítás miatt az utcára kihelyezett tárgyakat.

2020. November 30. 17:08, hétfő | Belföld

Szabálytalan maszkviselés miatt 683 emberrel szemben intézkedtek a hétvégén

Hétvégén a maszkviselési kötelezettség figyelmen kívül hagyása miatt 683 emberrel szemben intézkedtek a rendőrök