Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2015. Március 14. 13:53, szombat | Helyi
Forrás: MTI

Az Audi már nem szponzorálja tovább az ETO FC labdarúgócsapatát

Az Audi már nem szponzorálja tovább az ETO FC labdarúgócsapatát

Az Audi Hungaria azonnali hatállyal felmondja szponzorációs szerződését az NB I-es győri labdarúgócsapatot működtető Győri ETO FC Kft.-vel.

A győri székhelyű vállalat a döntését azzal indokolta, hogy a Győri ETO FC tulajdonos cégcsoportjánál kialakult helyzet és az elindult hatósági vizsgálatok negatív hatást gyakorolnak a klub hírnevére, ezáltal a profi futballklub és az Audi Hungaria Motor Kft. együttműködésére. Az utánpótlást ugyanakkor változatlanul segíti a vállalat. A sajtóközlemény szerint az Audi Hungaria "tovább folytatja a Győri ETO FC utánpótlásának 2011 óta tartó támogatását, jelentősen hozzájárulva a régióban élő több száz gyermek és fiatal labdarúgó sportolási lehetőségének biztosításához".

Az Audi Hungaria - amely az Audi-konszern tagja, az Audi- és Volkswagen-konszern központi motorszállítója - évek óta Magyarország egyik legnagyobb árbevételű vállalata, és az ország legnagyobb exportőreinek egyike. A cég szponzori visszalépése előtt a Győri ETO FC Kft. csődvédelmet kért. A futballklub honlapján megjelent rövid közlemény szerint a lépésre a "közvélemény előtt ismert okok miatt" került sor pénteken.

A helyzet azzal vált nehézzé a Győri ETO FC-nél, hogy hétfőn öncsődöt jelentett a Quaestor Financial Hrurira Kft., a klubot tulajdonló Quaestor Csoport egyik cége.A győri klub a honlapján arról tájékoztatta szurkolóit pénteken, hogy az NB I-es, a női NB II-es, az NB III-as és valamennyi korosztályos együttes pályára fog lépni a hétvégi fordulóban, így megrendezik a Győri ETO FC-Lombard Pápa Termál FC OTP Bank Liga-mérkőzést is hétfőn.

Győr polgármestere a futballklub körül kialakult helyzet kapcsán szombaton úgy reagált, hogy senkinek nem lehet érdeke az egyesület megszűnése, s fontos, hogy a jövőben is fiatal győri tehetségek nőhessenek fel az ETO pályán. Borkai Zsolt leszögezte, hogy a Győri ETO FC több mint 110 évvel ezelőtti megalakulása óta része a város mindennapjainak, a nagy hagyományokkal rendelkező egyesülethez több ezer győri család kötődött, vagy kötődik valamilyen formában.

"Rengeteg fiatalnak jelentette és jelenti most is az egyesület a sportolási, kikapcsolódási lehetőséget, nagyon sok szurkolónak okozott örömet az elmúlt évtizedekben a csapat. Az ETO - sportágtól függetlenül - egy nagy család Győrben" - hangsúlyozta a polgármester, aki szerint azonban mindenekelőtt teljesen tiszta viszonyok megteremtésére van szükség."Bízom benne, hogy ha ez megtörténik, ismét olyan összefogás alakulhat ki a fiatalok és a csapat jövője érdekében, amely eddig is jellemezte Győr városát és a magyar sportot. Egyelőre azonban mindenkitől türelmet szeretnék kérni" - fogalmazott Borkai Zsolt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 09:16, szerda | Helyi

Gyönyörű autókon legeltetné a szemét? Az ETO parknál megteheti! – Galériás cikk!

Minden hónap utolsó szombatján benzingőzzel és autóimádók elismerő sóhajával telik meg a győri ETO park parkolója: amerikai autók szerelemesei gyűlnek össze.

2024. Május 01. 09:12, szerda | Helyi

Megnyerte a férfi kézilabda bajnokságot a Győri ETO-UNI FKC

A hátralévő 3 forduló eredményétől függetlenül már most megnyerte a bajnokságot a Győri ETO-UNI FKC csapata.

2024. Május 01. 07:13, szerda | Helyi

Először nyílt fotókiállítás a Széchenyi István Egyetem Győri Innovációs Parkjában

„Hommage fekete-fehérben: tisztelgés Győr városa és a Széchenyi István Egyetem előtt” címmel nyílt kiállítás a Széchenyi István Egyetem Győri Innovációs Parkjában a napokban.

2024. Április 30. 09:16, kedd | Helyi

Győr lett a Kinder Kupa egyik magyarországi állomása

A RÁBA ETO tenisz szakosztályának egyik célja, hogy ismét Győrbe hozzanak országos teniszversenyeket.