Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2021. Augusztus 10. 07:34, kedd | Kék hírek
Forrás: infovárosok/police.hu

Az autó utasterében visítottak a lopott mangalicák

Az autó utasterében visítottak a lopott mangalicák

A megalapozott gyanú szerint a hevesi feltételezett elkövetők mangalicákat loptak el egy jászdózsai tanyáról. A bűncselekmény bejelentésétől számított fél órán belül kattant a bilincs a feltételezett elkövetők csuklóján.

Ismeretlen személyek mentek be egy jászdózsai bekerítetlen tanya udvarára 2021. augusztus 8-án az éjjeli órákban. A hívatlan látogatók a sértett szabadtartású mangalica állományából tíz jószágot tulajdonítottak el, továbbá egy gázpalackot és egy motoros szivattyút vittek magukkal. A tulajdonos bejelentést tett a Jászberényi Rendőrkapitányságra, így a járőrök azonnal a helyszínre indultak. Az egyenruhások útközben egy gyanús személygépkocsit tartóztattak fel, ami Jászdózsa külterületén közlekedett. A rendőrök meglepődve tapasztalták, hogy a gépkocsi utasterében – a sofőrön és két utasán kívül – négy mangalica szorongott, továbbá abban találták meg az eltulajdonított szivattyút is – közölte a rendőrség.

A járőrök ellenőrizni akartak egy másik járművet is, ami a tanya bekötő útjáról hajtott ki. A gépkocsiban ülő személyek azonban kivonták magukat a rendőri intézkedés alól és autójukat hátrahagyva elfutottak. Ebben a járműben a többi ellopott mangalicát és a gázpalackot találták meg a rendőrök.



A nyomozók a feltételezett elkövetőket – köztük azokat, akik kivonták magukat a rendőri intézkedés alól – elfogásukat követően előállították a Jászberényi Rendőrkapitányságra. A középkorú hevesi férfiak gyanúsítotti kihallgatása jelenleg is tart. Az egyenruhások lefoglalták az állatokat és a lopott tárgyakat, amiket sértetlenül a tulajdonosnak visszaadtak.

A Jászberényi Rendőrkapitányság lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást.

Címkék: disznó, lopás, malac, tolvaj

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.