Városlista
2021. június 16, szerda - Jusztin

Hírek

2011. November 14. 07:02, hétfő | Belföld
Forrás: HírTv

Az autójukat is elkobozhatják emiatt

Az autójukat is elkobozhatják emiatt

A 420 forintos gázolajár miatt kannákban hozzák Ausztriából az autósok a háztartási tüzelőolajat.

Annyi a vásárló, hogy az osztrák kutakon magyar feliratok figyelmeztetik a járművezetőket, hogy az úgynevezett piros tüzelőolaj gépkocsiba nem tankolható. A fűtőolaj literenkénti ára 120-130 forinttal alacsonyabb a hazai dízelárnál, viszont behozatalát Magyarországon büntetik: jövedékiadó-csalásnak minősül, a pénzbüntetés mellett pedig a járművet is elkobozhatják a hatóságok.

A magyarok a csomagtartóba és az ülések alá bepakolt kannákkal érkeznek, és egyre több piros gázolajat visznek – számolt be a Hír TV-nek az ausztriai Nickelsdorfban található benzinkút vezetője. Mint mondta: a múlt hónapban 40 ezer litert vásároltak náluk. – Az újabb dízelautók motorja, elektronikája sérülhet a fűtőolajtól, az öregebb járművek azonban jól bírják – vélekedett Helmut Schreck.

A fűtőolajat hivatalosan csak fűtésre használják, az osztrák benzinkutas ezért magyar feliratú figyelmeztetést is kihelyezett, de azt mondja, a határ túloldaláról érkező autósok tisztában vannak ezzel. Helmut Schreck elmondta: Magyarországon nincs fűtőolaj, nem lehet hozzájutni, ezért nagyon sok magyar vásárlójuk van. Van olyan nap, amikor 3000 litert adnak el. – Az emberek marmonkannákkal jönnek, megtöltik őket, és elszállítják haza – magyarázta.

Címkék: ausztria, gázolaj

Ezek érdekelhetnek még

2021. Június 16. 12:00, szerda | Belföld

Ötmillió forinttal is csökkenthető a fizetendő adó

Érdemes kihasználni a legújabb adóügyi könnyítést, amely szerint a koronavírus-válság miatt akár ötmillió forinttal is csökkenhet a fizetendő adó. A kérelmeket idén év végéig lehet benyújtani

2021. Június 16. 10:28, szerda | Belföld

Vadkenderrel a kezében álldogált

Vadkenderrel a kezében álldogált a váci férfi egy gyalogos-átkelőhelyen. Igazoltatták, majd elszámoltatták a rendőrök.

2021. Június 16. 09:08, szerda | Belföld

Meghalt 9 beteg, 107-tel nőtt a fertőzöttek száma

Meghalt 9, többségében idős, krónikus beteg, és újabb 107 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést - közölte a koronavirus.gov.hu szerdán,

2021. Június 16. 08:51, szerda | Belföld

Megalakult a gazdasági élet újraindításáért felelős operatív törzs

A következő hetek döntései arról szólnak, hogy Európa legsikeresebb oltási kampányával szerzett előnyünket hogyan váltsuk „aprópénzre"