Városlista
2019. december 15, vasárnap - Valér

Hírek

2012. Május 07. 14:11, hétfő | Belföld
Forrás: OrientPress

Az e-book forradalom élvonalába vásárolta magát a Microsoft

Az e-book forradalom élvonalába vásárolta magát a Microsoft

300 millió dolláros befektetéssel a Microsoft egycsapásra újraformálta az elsöprő erővel dübörgő e-book piac erőviszonyait. Az alapképlet valójában egyszerű.

Egyrészt adva volt egy valaha sikeres hatalmas könyvkereskedelmi lánc, a Barnes & Noble, amelynek meredeken zuhantak a papír alapú termékekből származó bevételei és nem volt elég pénze a sikeres e-book platform, a Nook fejlesztéséhez.

Másrészt adva volt a Microsoft, amely a góliátok versengésében ezen a területen lemaradt az Apple és az Amazon mögött, volt viszont befektetni való pénze. Igy aztán létrejött az üzlet: a Microsoft a Barnes & Noble digitális részlegének 17.6 százalékban tulajdonosa lett és a tevekenység hamarosan új cégként folytatja tovább. Az időzítés végülis logikus a Microsoft részéről, hiszen valamikor még az idén várhatók a Windows 8 alapú új tabletek és az világos mindenkinek, hogy bőséges tartalomkínálat nélkül nem lehet komoly piaci sikerekre számítani. Márpedig a Microsoft eddig az ebből a szempontból számításba jövő eladható tartalmakat jobbára az Xbox platform révén értékesítette, a jövőben viszont jöhet a Nook. Maga a hardware eszköz eredetileg az Amazon Kindle sorozat kihívására válaszolt és szépen terjedt a lojális Barnes & Noble vásárlók körében. Ők most alighanem örülhetnek, hiszen a megvásárolt digitális tartalmaikhoz való hozzáférés és a fejlesztés a tőkeinjekcióval biztosított – ezt Martin-Kovács Miklós a Gazdasági Rádió chicagoi tudósítója mondta. Egy külön nagy kérdés, hogy az amerikai e-book piac új erőviszonyai mit jelentenek majd az önmagában több milliárd dolláros egyetem jegyzet és tankönyvpiacon. Az eléggé valószínű, hogy a tartalmak digitális változata veszi át a papír könyvek helyét, de még kevesen látják,hogyan alakulnak a kiadói, forgalmazói jogok. Az valószínű, hogy a Barnes & Noble sokféle jó tartalomszerződés birtokosa a jegyzet és tankönyv üzletágában is, a Microsoft ebből a szempontból is jó lóra tett.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2019. December 15. 09:55, vasárnap | Belföld

Egész napos műsorral zárul a Jónak lenni jó! jótékonysági kampány

Egész napos műsorral zárul ma a közmédia jótékonysági kampánya, a Jónak lenni jó!, amelynek idei kedvezményezettje a koraszülöttek mentését és szállítását 1989 óta végző Peter Cerny Alapítvány.

2019. December 15. 09:54, vasárnap | Belföld

Vonat és kamion ütközött össze Kunszentmártonnál

Összeütközött egy személyvonat és egy nyerges vontató a 45-ös főúton, Kunszentmárton térségében, a vasúti átjáróban - tájékoztatta a katasztrófavédelem az MTI-t vasárnap kora reggel.

2019. December 15. 07:15, vasárnap | Belföld

Könnyebb lesz a hozzátartozók receptjeinek kiváltása

Könnyebb lesz a hozzátartozók receptjeinek kiváltása jövőre az elektronikus meghatalmazás lehetőségével. A meghatalmazás és a törvényes képviselet bármely kormányablakban és a lakossági portálon online is kérhető

2019. December 15. 06:00, vasárnap | Belföld

Összeállt a Fölszállott a páva döntőjének mezőnye

A pénteki, második középdöntő újabb öt továbbjutójával összeállt a Fölszállott a páva idei gyerekévadának döntős mezőnye. A tíz produkciót felvonultató finálét december 20-án láthatja a közönség.