Városlista
2020. július 14, kedd - Őrs

Hírek

2012. Május 07. 14:11, hétfő | Belföld
Forrás: OrientPress

Az e-book forradalom élvonalába vásárolta magát a Microsoft

Az e-book forradalom élvonalába vásárolta magát a Microsoft

300 millió dolláros befektetéssel a Microsoft egycsapásra újraformálta az elsöprő erővel dübörgő e-book piac erőviszonyait. Az alapképlet valójában egyszerű.

Egyrészt adva volt egy valaha sikeres hatalmas könyvkereskedelmi lánc, a Barnes & Noble, amelynek meredeken zuhantak a papír alapú termékekből származó bevételei és nem volt elég pénze a sikeres e-book platform, a Nook fejlesztéséhez.

Másrészt adva volt a Microsoft, amely a góliátok versengésében ezen a területen lemaradt az Apple és az Amazon mögött, volt viszont befektetni való pénze. Igy aztán létrejött az üzlet: a Microsoft a Barnes & Noble digitális részlegének 17.6 százalékban tulajdonosa lett és a tevekenység hamarosan új cégként folytatja tovább. Az időzítés végülis logikus a Microsoft részéről, hiszen valamikor még az idén várhatók a Windows 8 alapú új tabletek és az világos mindenkinek, hogy bőséges tartalomkínálat nélkül nem lehet komoly piaci sikerekre számítani. Márpedig a Microsoft eddig az ebből a szempontból számításba jövő eladható tartalmakat jobbára az Xbox platform révén értékesítette, a jövőben viszont jöhet a Nook. Maga a hardware eszköz eredetileg az Amazon Kindle sorozat kihívására válaszolt és szépen terjedt a lojális Barnes & Noble vásárlók körében. Ők most alighanem örülhetnek, hiszen a megvásárolt digitális tartalmaikhoz való hozzáférés és a fejlesztés a tőkeinjekcióval biztosított – ezt Martin-Kovács Miklós a Gazdasági Rádió chicagoi tudósítója mondta. Egy külön nagy kérdés, hogy az amerikai e-book piac új erőviszonyai mit jelentenek majd az önmagában több milliárd dolláros egyetem jegyzet és tankönyvpiacon. Az eléggé valószínű, hogy a tartalmak digitális változata veszi át a papír könyvek helyét, de még kevesen látják,hogyan alakulnak a kiadói, forgalmazói jogok. Az valószínű, hogy a Barnes & Noble sokféle jó tartalomszerződés birtokosa a jegyzet és tankönyv üzletágában is, a Microsoft ebből a szempontból is jó lóra tett.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 14. 17:05, kedd | Belföld

Felfüggesztett börtönt kapott a hatéves fiát vezetni engedő férfi

Egy év felfüggesztett börtönbüntetést szabott ki végzésben a Kiskőrösi Járási Bíróság a hatéves fiát autót vezetni engedő férfire - közölte a Kecskeméti Törvényszék kedden az MTI-vel.

2020. Július 14. 11:18, kedd | Belföld

A Bonduelle visszahívott egy konzervet

A Bonduelle visszahívta a Bon Menu Curry 425 grammos fehérbab konzervét, az intézkedés kizárólag két időpont közötti gyártott tételeket érinti - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) honlapján.

2020. Július 14. 11:00, kedd | Belföld

Szexuálisan bántalmazta négy kisgyerekét egy nő és egy férfi

Őrizetbe vett a rendőrség egy nőt és egy férfit, akik négy kiskorú - a bűncselekmény idején 6, 4, 3 és 2 éves - gyermeküket szexuálisan bántalmazták Kerepesen

2020. Július 14. 10:17, kedd | Belföld

Tizeneggyel emelkedett a koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon

Tizeneggyel, 4258-ra emelkedett az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon, újabb elhunyt nincs - közölte a koronavirus.gov.hu kedden.