Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2021. November 15. 14:33, hétfő | PR

Az egyik legnépszerűbb okos eszköz, az okosóra

Az egyik legnépszerűbb okos eszköz, az okosóra

Napjaink egyik legnépszerűbb okos kiegészítője, az okosóra.

Ennek az az oka, hogy valóban egy hasznos kis kütyüről van szó, amely igen praktikus, könnyen kezelhető, megkönnyíti a mindennapi tevékenységeinket és mindemellett igen esztétikus is. Sok okosóra szinte egy okostelefon funkcióit is tudja. Ezért igen hasznos lehet olyan esetekben is, amikor a mobiltelefonunkat nem tudjuk vagy nem akarjuk elővenni, tömegközlekedésen, vezetés közben vagy éppen sportoláskor. Vannak olyan típusok, amelyeket például vezetés közben kihangosítóként is használhatunk. Zuhogó esőben sem szívesen vesszük elő a telefonunkat vagy ha piszkos munkát végzünk, elegendő csak rápillantani az okosóránkra, és könnyen el tudjuk olvasni akár az üzeneteket is.
Ki lehet mondani, hogy ezek a kis elektronikus eszközök egyre inkább átveszik a hagyományos órák helyét is, hiszen nem csak az időt láthatjuk rajtuk, hanem a pontos dátumot is, hívásokat és üzeneteket tudunk kezelni rajtuk, valamint a közösségi oldalak üzenetküldő opcióit is vezényelni tudjuk. Amiért még nagyon hasznosak az okosórák, azok a fitness alkalmazások. Aktivitásmérővel rendelkeznek, ami annyit jelent, hogy időintervallumokat állíthatunk be, amikor az óra jelzi nekünk, hogy ideje mozogni. Ez azok számára lehet nagyon fontos, akik ülő munkát végeznek, hiszen az óra arra buzdítja viselőjét, hogy ideje felállni, mozogni egy kicsit. Futáshoz, gyalogláshoz, kerékpározáshoz is használhatjuk, ezekben az esetekben pedig a megtett távot és időt méri.
Az okosórák nem csak úgymond divateszközök, hanem valóban hasznos kis eszközök, hiszen segítségükkel odafigyelhetünk az egészséges életmódra is. Ez az okos kütyü alvás közben is figyel ránk, hiszen az alvásfigyelő program meg tudja mondani, hogy milyen minőségű az alvásunk, hány órát aludtunk mélyen, mennyi volt az igazi pihentető alvás az éjszaka folyamán. A komolyabb darabok között léteznek olyanok is, amelyek a légzésünkre is oda tudnak figyelni, ami azt jelenti, hogy berezzennek, ha nem megfelelően vennénk a levegőt alvás közben. Az okosórák valóban figyelnek az egészségünkre. Jelzik, ha túl gyors vagy túl lassú a pulzusunk. Sportolás közben ez életmentő lehet, hiszen figyelmeztetnek arra, ha túlságosan megterheljük szervezetünket.
Okosóra mindenkinek
Számtalan típusú, nagyságú, színű, alakú, képességű okosóra létezik már, így kornak és nemnek megfelelően, bárki megtalálhatja köztük a számára megfelelőt. Manapság az okosórák cserélhető szíjakkal rendelkeznek, így alkalomhoz illően tudjuk cserélni azokat. Ízlésünknek megfelelően tudjuk kombinálni őket szín és anyag alapján.
Megfigyelhetjük, hogy az okosórák külalakban már egyre inkább a hagyományos, elegánsabb órákra hasonlítanak, ha még bőr szíjat is választunk hozzájuk, szinte már senki meg se tudja mondani, hogy okosórát viselünk. Természetesen a választékban a sportosabb típusokat kedvelők is megtalálhatják a számukra megfelelőt. A kínálatban csodaszép, divatos női okosórákat is találhatunk, akár népszerű rosegold színekben is.
A tervezők a legkisebbekről sem feledkeztek meg. Okosórát már gyermekeink számára is tudunk vásárolni. Ebben az esetben nem a fent említett tényezők miatt, hanem inkább a biztonsági funkciók miatt érdemes vásárolni. A kisebb gyermekeknek szánt órák nyomkövető eszközként működnek, így a szülő mindig láthatja saját telefonján, hogy gyermeke merre jár éppen. SIM-kártyával működnek, így bizonyos mértékig az okostelefont is helyettesítik. Ezek is szemet gyönyörködtető dizájnnal rendelkeznek.
Idősebb gyerekeknek és tinédzsereknek teljes értékű okosórák találhatók a kínálatban, de színeiben és méreteiben eltérnek az idősebbeknek szánt daraboktól. Hogy a számunkra megfelelő órát válasszuk, tisztában kell lennünk az igényeinkkel, és hogy mi is az, amire az alapvető funkciókon túl még szükségünk van.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 10:14, péntek | PR

A legfontosabb tudnivalók bt. alapítás esetén

Az egyik legnépszerűbb cégforma Magyarországon a betéti társaság, más néven Bt.

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 17. 09:09, szerda | PR

5 kerti dekorációs ötlet maximalistáknak

A jó idő megérkezése egyre többünket hajt ki a szabadba. A tavasz remek lehetőséget nyújt ahhoz, hogy új életet leheljünk a tél során elhanyagolt kertünkbe.

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből