Városlista
2024. május 29, szerda - Magdolna

Hírek

2024. Április 22. 09:13, hétfő | Helyi

Az egyik polgármesterjelölt nem akar beszélgetni

Az egyik polgármesterjelölt nem akar beszélgetni

Magyarázattal tartozunk nézőinknek, hallgatóinknak és olvasóinknak, hogy a múlt héten miért nem folytatódott a választási műsorunk.

A történetet majdnem két hónapja kezdtük, mindenkinek azonos feltételeket kínáltunk: egy lehetőséget, hogy kifejtse álláspontját elsősorban a győrieket érintő témákról kb. 45 percben, ami azután látható Győrben és környékén a Vidanet és a Digi kábelhálózatán az Oxygen Music regionális műsorában, felkerül ide a honlapra valamint a Győri hírek youtube csatornájára és közösségi oldalaira.

A műsorból készül még egy rövid tudósítás valamint szöveges összefoglaló, és ezekből még a Rádió 1 győri műsorába is kerülnek be részletek. Ez azért így együtt elég sok lehetőség, pláne azok számára, akik nagyon ritkán kapnak lehetőséget, hogy a saját csatornáikon kívül megszólítsanak olyanokat is, akikkel nincsenek napi kapcsolatban. Tetszett is mind a hét induló jelöltnek, akik menet közben aztán nyolcan lettek.

Elsőként a Momentum és az LMP által is támogatott Pintér Bencét, a Tiszta szívvel a városért egyesület elnökének a programját, céljait ismerhették meg
Ezután Pollreisz Balázs, az MSZP városi elnöke volt a vendégünk – aki a két héte visszalépett a jelöltségtől
Egy hónapja Balla Jenő, az Összefogás Győrért civil egyesület vezetője, önkormányzati képviselője érkezett stúdiónkba
Három hete pedig Dr. Szilágyi Norbert, a Megoldás Mozgalom győri polgármesterjelöltje és Európa Parlamenti képviselőjelöltje mondta el gondolatait.
Két hete Glázer Tímea, a Demokratikus Koalíció helyi elnöke, egyben győri polgármesterjelöltje érkezett hozzánk.
Múlt héten pedig a Borkaival a Közös Jövőjért civil egyesület polgármesterjelöltje, Borkai Zsolt válaszolt a kérdéseinkre.
Pollreisz Balázs visszalépése miatt továbbra is 7 jelölt indulásáról tudunk, így a héten Kovács Lászlót, a Civilek Győrért Egyesület vezetőjét vártuk a stúdiónkba. Többszöri egyeztetés után azonban a jelölt telefonon elmondta, hogy nem szeretne bejönni hozzánk beszélgetni, amit mi természetesen tudomásul vettünk. Fontosnak tartjuk ugyanakkor, hogy Önök is tudják, hogy nem elfeledkeztünk róla, hanem azért nem készült el az adás, mert az érintett ezt így látta jónak.

Szerkesztőségünkbe a jövő héten a regnáló polgármester, Dr. Dézsi Csaba András érkezik, ezzel a beszélgetéssel zárjuk le sorozatunkat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 29. 07:12, szerda | Helyi

Átadták az Egyetem MedTech Egészségtechnológiai Campusának első épületét

A győri Széchenyi István Egyetem a Zrínyi utcában, az egykori kórházi épületegyüttesben valósítja meg a MedTech Egészségtechnológiai Campusát, melynek első elkészült épületét szombaton hivatalosan átadták.

2024. Május 28. 09:14, kedd | Helyi

Visszajutott az élvonalba az ETO!

Az ETO FC Győr 1-0-ra legyőzte a vendéglátó és a mérkőzést emberhátrányban befejező Ajkát a labdarúgó NB II 34., utolsó fordulójának vasárnapi játéknapján, ezzel feljutott az élvonalba.

2024. Május 28. 08:12, kedd | Helyi

Több vonalon is változik a közlekedési rend vármegyénkben

Május 27-től október 6-ig pályafelújítás miatt változik a közlekedési rend a Győr-Veszprém vonalon, a vonatok menetrendjéhez igazodva Zirc és Veszprém között pótlóbuszok közlekednek.

2024. Május 28. 07:15, kedd | Helyi

Az ikrényiek nyomásingadozásra, víz elszíneződésre számíthatnak

A Pannon-Víz Ikrény fő vízellátó rendszerének központi szerelvényaknájában motoros pillangó szelep cserét végez 2024.05.28-án (kedden) 8:00 és 12:00 óra között.