Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2012. Május 10. 07:21, csütörtök | Sport
Forrás: Nemzeti Sport Online

Az éllovas füvet nyírt, oda a rózsaszínű trikó

Az éllovas füvet nyírt, oda a rózsaszínű trikó

A Garmin-Barracuda nyerte meg a csapatidőfutamot a Giro d’Italia 4. szakaszát, összetettben pedig az amerikai székhelyű csapat kerékpárosa, a litván Ramunas Navardauskas állt az élre.

A keddi szünnapon a mezőny Dániából „áttelepült” Olaszországba, ahol a 33.2 km-es veronai csapatidőfutammal folytatódott a verseny. Sokáig a Katyusa állt az élen a legjobb idővel, ám a Garmin-Barracuda 5 másodperccel végül jobbnak bizonyult nála.

Az összetettben élen álló Taylor Phinney csapata, a BMC csak a 10. időt futotta, 31 másodperces hátránnyal, így a 21 éves amerikai elveszítette a rózsaszínű trikót. Ehhez ő is nagy mértékben hozzájárult, ugyanis egyszer úgy letért az útról, hogy jó adag füvet lenyírt a pedáljával.

Az összetett első négy helyén garminos kerekes található, közülük is a litván Ramunas Navardauskas áll a legjobban, őt 10 másodperces hátránnyal Tyler Farrar és Robert Hunter követi, Ryder Hesjedal a negyedik, Phinney pedig az ötödik helyig esett vissza.

„Rossz napot fogtam ki, a csapat tagjainak többször is be kellett várniuk, köszönettel tartozom nekik. Szerencsére ma nem estem el” – mondta Phinney, aki a 3. etap hajrájában nagyot bukott.

Navardauskas érthetően nagyon boldog volt célba érkezésük után.

„Gondoltunk rá, hogy nyerhetünk ma, személy szerint viszont nem voltam benne biztos, hogy tartani tudom a tempót a srácokkal. Nagyon erősek voltak ma, mindenki nagyszerű munkát végzett. Örülök, hogy velük tudtam maradni, mivel az utolsó tíz kilométerre már nagyon elfáradtam. Nagy dolog, hogy ezt a trikót viselhetem” – mondta a rózsaszínbe öltöző litván.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Sport

A végén fordított a Fradi, döntőbe jutott a Magyar Kupában

A már bajnok Ferencváros jutott másodikként a labdarúgó MOL Magyar Kupa fináléjába, mivel szerdán hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a másodosztályban éllovas Nyíregyházát, Balmazújvárosban.

2024. Április 25. 08:02, csütörtök | Sport

Második helyen zárt Benyó Máté Nyirádon

A szezonnyitó máriapócsi győzelem után Nyirádon a második helyet szerezte meg a Korda Racing csapatában versenyző Benyó Máté, Kovács Sámuel a dobogó legfelső fokára állhatott.

2024. Április 24. 14:30, szerda | Sport

Veszélyben a feljutás, a Győr azonnali hatállyal menesztette Kuznyecov Szergejt

A labdarúgó Merkantil Bank Ligában harmadik helyen álló ETO FC Győr azonnali hatállyal szerződést bontott Kuznyecov Szergej vezetőedzővel.

2024. Április 24. 07:51, szerda | Sport

MOL Magyar Kupa - A Paks jutott elsőként a döntőbe

A bajnokságban harmadik helyezett Paksi FC jutott elsőként a labdarúgó MOL Magyar Kupa fináléjába, miután kedden hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a vendég Kisvárdát.