Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2011. Augusztus 30. 07:45, kedd | Sport
Forrás: Nemzeti Sport Online

Az első szünnap előtt Froome vezet összetettben

Az első szünnap előtt Froome vezet összetettben

A Vuelta 10. szakaszán egyéni időfutamra került sor, amelyet a német Tony Martin nyert meg, összetettben pedig a Team Sky kenyai születésű brit kerekese, Chris Froome állt az élre.

 Az idei Tour de France utolsó egyéni időfutamát is megnyerő Tony Martin ismét bizonyította, hogy a műfaj egyik legjobbja. A HTC német kiválósága 59 másodpercet vert a második legjobb időt elérő Chris Froome-ra, aki összetettben átvette a vezetést.

„Nem hiszem el, hogy én viselhetem az éllovasnak járó trikót! – lelkendezett a kenyai születésű brit kerékpáros. – Nem számítottam ma ilyen eredményre, úgy voltam vele, hogy kimegyek, és megpróbálok egy jó versenyt menni, minél közelebb maradni az élmezőnyhöz. Végül azonban egy fantasztikus nap lett belőle, valahogy átvettem a vezetést összetettben. Egy álom vált valóra.”

Froome csapat- és honfitársa, Bradley Wiggins az első 13 km-en nagyon jól ment, a táv utolsó kétharmadára viszont lelassult, így a harmadik helyen végzett.

Az idei Vuelta első, keddi szünnapja előtt az élen Froome áll, 12 másodperces előnye van a második helyen álló dán Jakob Fuglsanggal szemben, míg Wiggins további nyolc másodperccel lemaradva a harmadik.

A címvédő Vincenzo Nibali a 15. időt tekerte, és összetettben a negyedik helyen áll 31 másodperccel a 26 éves Froome mögött.

Szerdán a hegyi menők kerülhetnek előtérbe, a 11. szakaszon ugyanis előbb három alacsonyabb kategóriás emelkedő vár a mezőnyre, majd egy igen kemény hegyi befutó.

Címkék: tour de france

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Női kézilabda olimpiai selejtező - Magyarország-Svédország 28-25

A magyar női kézilabda-válogatott 28-25-re legyőzte Svédországot a debreceni olimpiai selejtezőtorna pénteki, második fordulójában, így csak akkor nem szerez kvótát, ha vasárnap öt vagy több góllal kikap Japántól.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Cseh vezetés a prológ után, László Martinék másodikok