Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2018. Május 25. 06:33, péntek | Belföld

Az első tíz legnépszerűbb látnivalóban szerepel a magyar Országház

Az első tíz legnépszerűbb látnivalóban szerepel a magyar Országház

A tavalyi 14. helyről az előkelő 10.-re lépett az Országház épülete a Tripadvisor „világ legnépszerűbb látnivalói” listáján.

Az ismert utazási portál minden évben rangsorolja a világ legszebb, legnépszerűbb épületeit.

A mostani rangsor első helyén a kambodzsai Angkor épületegyüttes áll, a második helyen a spanyolországi, Sevillában található Plaza de Espana szerepel, míg a harmadik helyre az Abu Dzabiban található Zayed sejk mecset került.

A negyedik helyen a Vatikánban található Szent Péter Bazilika áll, a listán az ötödik a spanyolországi Cordoba katedrálisa, majd a hatodik az indiai Tadzs Mahal, utána a rangsorban a milánói Dóm szerepel.

Nyolcadik helyre San Francisco börtönmúzeuma, az Alcatraz került, míg kilencedik helyen San Francisco híres hídja, a Golden Gate áll.

Forrás: turizmus.com

Főkép: pixabay

Fotók: Csobay Dániel fotogáfus

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

Használtautó-kereskedőt buktattak le az adóellenőrök

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány felszólította az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

A kormány felszólítja az üzemanyag-forgalmazókat, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz, hogy a magyar üzemanyagárak ne szakadjanak el attól - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter szerdán.

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő