Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2016. Augusztus 10. 16:08, szerda | Helyi
Forrás: CMB Cargo UNI Győr

Az NB I-ben ismét a dobogó a cél a Győr női kosárlabdacsapatánál

Az NB I-ben ismét a dobogó a cél a Győr női kosárlabdacsapatánál

\"Barátok közt jóban-rosszban\" - gyakorlatilag ezen szlogen mellett nyitotta meg az évet Fűzy András, a CMB Cargo UNI Győr klubjának társadalmi elnöke. - olvashatjuk a csapat honlapján

A csapat egyébként egy hete megkezdte a felkészülést a szezonra, s a két amerikain, valamint a még szabadságát töltő Török Ágnesen kívül mindenki a szakvezetés rendelkezésére áll. Mindez azt jelenti, hogy Marta Paleniková és Zofia Hruscaková is együtt edz már a csapattal.

Fűzy András kiemelte: nagy dolog, hogy újra ott vannak az Euroligában, a sorsoláskor mindenki úgy fogadta őket, hogy örülnek a visszatérésüknek.

"Három éve, mikor utoljára euroligásak voltunk, még huszonegy csapat szerepelt a sorozatban, azóta tizenhatra csökkent a létszám, s az, hogy ebbe a szűkített mezőnybe is bekerültünk, a klub rangját, elismertéségt jelzi. Vérmes reményeink nem lehetnek, a legjobbakkal anyagiakban nem tudjuk felvenni a versenyt, ráadásul a magyarországi szabályok is csupán négy külföldi szerepelését engedélyezi, arra pedig nincs keret, hogy külön Euroliga-csapatot tartsunk fent. A klub valamivel több mint tíz éve alatt azon koncepció mentén dolgozik, hogy legyen egy erős magyar mag, mely kiegészül jó légiósokkal, s az utánpótlásból is jönnek ki az első fecskék, egy Horváth Kriszti vagy Török Ági fiatal koruk ellenére is már harmadik szezonjukat kezdik meg a felnőtteknél. Emellett korosztályos válogatottak, s mindegyikük meghatározónak számít, Kriszt az U20-as, Ági pedig az U18-as EB-n szerepelt, s nyújtott jó teljesítményt. A válogatottság egyébként is nagyon fontos és megtisztelő számunkra. Legyen szó játékosról vagy munkatársról, mindig is támogattuk és motiváltuk ezzel az embereket" - mondta Fűzy András, aki beszélt a szakmai stáb változásairól is.

"Völgyi Péterrel négyéves szerződéshosszabbítást írtunk alá, abszolút mértékben elégedettek vagyunk a munkájával, s a hosszútávú építkezést vele képzeljük el. Korábbi segítője, Jakab Máté távozott, helyére a győri férficsapattól Ábrahám Márta érkezett hozzánk. Kettejük munkáját Károlyi Andrea edzőként és játékosmegfigyelőként segíti. Andi elsősorban az egyéni képzésekért felel. Lévai Zoltán személyében új erőnléti edzője is lett a klubnak, alá tartozik a teljes utánpótlás is. Az orvosi stáb is bővül, dr. Maár Róbert mellett dr. Világi Tibor látja majd el a sérülteket, melyekből remélhetőleg kevés lesz. Fontos szerep jut Burdi Szabolcs masszőrnek is, aki még a négy évvel ezelőtti bajnoki cím előtt érkezett hozzánk, s hogy mennyire jól végzi a munkáját, bizonyítja, hogy azóta ő a felnőtt és az U20-as válogatott masszőre is. Ezeket a bővítéseket azért léptük meg, mert erőltetett menet előtt állunk, gyakorlatilag három naponta meccset játszunk, így fontos, hogy erre a kettős terhelésre jól felkészüljünk, s megfelelő legyen a regeneráció is" - indokolta a változásokat Fűzy András.

Vezetőedzőnk, Völgyi Péter azt emelte ki, hogy a rendelkezésre álló nyolc és fél hétben szinte végig a teljes kerettel tud dolgozni: "Ez nagy előnyt jelent, augusztus végétől mindenki rendelkezésre áll majd, így bővíteni tudjuk a taktikai repertoárunkat. Szükség is lesz erre, mert ismét nagyon kiegyensúlyozott bajnokság elé nézünk, ahol egy-egy nem várt vereség akár több helyezésbe is kerülhet az alapszakasz végén. Nagyon fontos, hogy stabilak legyünk már a kezdéskor, a bajnokságot jól el kell kapnunk, s az Euroligában is szeretnénk egy-két meglepetést szerezni. Edzőként ez nagy kihívás a számomra, volt is bennem egy kis félsz, de látva a csapat eddigi munkáját, hozzáállását, most már inkább bizakodó, optimista vagyok. Kulcsfontosságú lesz, mennyire tudunk egységesek lenni. Az előző két évben a hullámvölgyekből úgy tudtunk kijönni, hogy igazi csapat voltunk. Buktatók most is lesznek, sok meccset kell játszani, sokat is utazunk, de közös erővel minden holtponton át tudunk lendülni, ha mindenki úgy áll hozzá a szezonhoz. Hiszem, hogy ez így lesz."

Laklóth Anna csapatkapitány előző szezonját nagyban meghatározta sérülése, most viszont jó állapotban kezdte meg a munkát: "Szinte nem fáj semmim, teljes értékű munkát tudok végezni. Sokat tettem ezért a nyáron, örülök, hogy volt értelme ennyi energiát belefektetni. Ami a szezont illeti, valóban nagy előny, hogy ennyi időt tudunk majd a komplett kerettel dolgozni. Ráadásul az első benyomások alapján a két szlovák játékos nagyon szimpatikus, jól álltak hozzá a közös munkához, nagy erőssége lehet mindegyikük a csapatnak. Én személy szerint nagyon várom már, hogy újra az Euroligában játszhassak, míg a szezon végeztével bízom benne, hogy isméát sikerül érmes helyen végeznünk, nem bánnám, ha a bronz, majd a legutóbbi ezüst után most majd egy arany kerülne a nyakunkba..."

Felkészülési meccsek

08.25., 18 óra: Brno-UNI Győr. 09.03., 18 óra: UNI Győr-DVTK. 09.04., 10.30 óra: UNI Győr-DVTK. 09.11., 17 óra: UNI Győr-Pöstyén. 09.16-18.: Sió-kupa (Szekszárd). 09.22-26.: Jekatyerinburg, nemzetközi kupa.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 19. 09:16, vasárnap | Helyi

Kulcslyuk műtéthez kapott pénzt a győri kórház helyi vadászoktól

Megyei vadászok a győri kórház gyermekosztályának 1 200 000 forint értékű segítséget „vadásztak össze”.

2024. Május 19. 08:16, vasárnap | Helyi

Nyomatékot adnak gyakorlati tudásuknak

Még könnyebb lesz fizikát tanulni a győri Kazinczy Ferenc Gimnáziumban. Az intézmény megkapta ajándékba azt az eszközt, amelyet a tavalyi Alprosys Kreatív Fizikaversenyen használtak a diákok.

2024. Május 19. 07:12, vasárnap | Helyi

Díjat nyert a győri Audi

Azért kapta az elismerést, mert energiaigényének nagy részét megújuló forrásból fedezi.

2024. Május 18. 09:12, szombat | Helyi

A nyomdaipar egyik legnagyobb kitüntetését kapta a győri szakember

A díjat Egyházi Zsolt kapta, aki egy győri nyomdaipari céget vezet. Már az édesapja is nyomdász volt, az elismerést az ő emlékének ajánlja.