Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2017. Február 14. 05:01, kedd | Belföld
Forrás: mti

Az ország nagy részén sűrű ködre figyelmeztetnek

Az ország nagy részén sűrű ködre figyelmeztetnek

A tartós, sűrű köd miatt Budapestre és tizennégy megyére figyelmeztetést adott ki keddre az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az MTI-hez hétfő este eljuttatott veszélyjelzésükben azt írták: az esti, éjszakai órákban ismét nagyobb területen romlanak a látási viszonyok. Az északkeleti országrész mellett a Duna-Tisza közén, a Dunántúl déli és keleti részén is helyenként sűrű köd képződhet. A ködös, borult területeken néhol hószállingózás, ónos szitálás is kialakulhat. Kedden napközben lassan az ország délkeleti harmada fölé húzódhat vissza a köd és az alacsonyabb szintű felhőzet.

A meteorológiai szolgálat keddre Budapestre és Pest megyére, valamint Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Fejér, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Tolna megyére adta ki a figyelmeztetést.

Az előrejelzés szerint kedden délkeleten túlnyomóan borult, párás, északnyugaton derült, napos idő várható, másutt derült és borult tájak egyaránt lesznek. Néhol szitálás előfordulhat. A legalacsonyabb hőmérséklet általában mínusz 6 és mínusz 1 Celsius-fok között alakul, a tartósan derült területeken azonban akár mínusz 9 fokig is hűlhet a levegő. A nappali maximumok többnyire plusz 2-8 fok között, de a tartósabban ködös tájakon 0 fok körül alakulnak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére