Városlista
2024. július 14, vasárnap - Őrs

Hírek

2022. Augusztus 03. 13:40, szerda | PR
Forrás: (x)

Az összepakolás titka vadászatra

Az összepakolás titka vadászatra

Akár vadlesés, akár konkrét zsákmánygyűjtés a cél, egy jó felszerelés elengedhetetlen a kényelmes és biztonságos kikapcsolódáshoz.

Rengetegen azonban bizonytalanok abban, hogy mit érdemes összepakolni: egyesek a fél házzal lépnek ki az ajtón és a túlkészülés következtében hamar kimerülnek, míg mások, akik könnyedén veszik, gyorsan kellemetlen helyzetben találhatják magukat a felszerelés hiánya miatt. Az ideális mennyiséghez nyújtunk most pár hasznos tippet.

Arany középút

Az akár több napig tartó program alatt sok mindenre szükségünk lehet – de nem mindegy, hogy az adott tárgyakat mikor és milyen rendszerességgel kívánjuk használni. Emiatt a sport hátizsákok rekeszeibe érdemes úgy elhelyezni a felszerelést, hogy a könnyen elérhető zsebekbe az apróbb, ám bármikor szükséges tárgyakat tegyük – mint a bicska, vécé papír, kulacs –, míg a táska aljára bátran mehet a váltóruha, és annak tetejére az elsősegély doboz. Emellett, ha egy övtáskát is átvetünk a mellkasunkon, akkor garantáltan jól tudjuk majd eloszlatni a terhet, és a hátitáskát sem kell minden alkalommal fel- és levenni, ha ránéznénk a GPS-re vagy használnánk a specifikus sípot a préda hívásához.

Mindennek megvan a helye

Persze, vannak olyan kiegészítők, amiket nem célszerű a hátizsákba elsüllyeszteni. A kézi távcsövek például könnyen nyakba akaszthatóvá alakíthatóak, vagy kisebb méretüknek köszönhetően eltehetőek egy övtáskába, vagy a hátizsák oldalsó zsebébe.

A késélező vagy a fejlámpa bátran mehet a táska rejtettebb részeire – mivel ezek specifikus eszközök, a vadlesés vagy a vadászat alatt nem veszi ezeket elő az ember, de hasznos részeit alkotják a felszerelésnek.

Éjszakai hajtáshoz a specifikus éjjellátók elengedhetetlenek: a segítségükkel úgy figyelhetőek meg az állatok természetes közegükben, hogy nem zavarjuk meg őket. A les állapotáról tökéletes képet kaphatunk az éjjellátó segítségével, ami vakufény nélkül magas minőségű felvételt készít. Ha lehet, biztosítsunk neki egy külön rekeszt a sporttáskában.

A legjobb, ha egy lista alapján készülünk:

- Bontsuk szét, hogy milyen teendőink vannak még a vadászat előtt;
- Mik azok a tárgyak, amikre a vadászat alatt szükségünk lesz, és állítsunk fel funkciójuk szerinti prioritási sorrendet;
- Valamint gondoljuk végig, milyen és mennyi ruházatra lesz valóban szükség.

A fotó forrása: PRESSLAB / Shutterstock.com

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 13. 10:32, szombat | PR

A fénykép előhívás korszerű, kreatív lehetőségei

A fotózás igen gazdag történelemre tekint vissza, a képek előhívásának lehetőségei azonban legalább annyit fejlődtek, mint rögzítési módjaik.

2024. Július 10. 14:19, szerda | PR

K&H: megindultak a magyar turisták, egyre népszerűbb a mobilos megoldás

már 11 százalékkal nőtt az utasbiztosítások száma az idén

2024. Július 09. 11:57, kedd | PR

K&H: sokkal nagyobb drágulást érzékelnek a fiatalok

a 19-29 évesek szerint 18 százalékos volt a májusi infláció, szemben a 4 százalékos tényadattal

2024. Július 05. 13:34, péntek | PR

K&H: a csalók a vakáció alatt is célba vehetik a gyerekeket

a biztonságos bankolás alapelveit épp úgy el kell sajátítani, mint a közlekedését