Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2012. Május 22. 14:01, kedd | Belföld
Forrás: mno.hu / MTI

Az összes járművét beveti a MÁV-Start

Az összes járművét beveti a MÁV-Start

Zsúfoltságra kell számítaniuk pénteken a vonattal utazóknak a pünkösdi ünnep és egy budapesti gyermekrendezvény miatt a fővárosból induló és az oda tartó szerelvényeken.

A MÁV-Start a tehermentesítés érdekében a rendelkezésére álló összes járművét forgalomba állítja.

A vasúttársaság az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében azt írta: a nyár elejére és a pünkösdöt megelőző péntekre egyébként is jellemző nagy utasforgalmat tovább növeli majd egy fővárosi gyermekrendezvény, így ezen a napon akár ötszázezren is utazhatnak a Budapestről induló, illetve oda érkező vonatokon.

A társaság pénteken az összes üzemképes járművet forgalomba állítja, menetrenden kívüli mentesítő vonatok elindítását is kilátásba helyezte, továbbá megerősített dolgozói szolgálattal készül.

A MÁV-Start utalt arra, hogy május 25-én, pénteken 8 és 16 óra között lesz a Világharmónia Futás elnevezésű rendezvény több ezer gyerek részvételével a budapesti Szent György téren. Az előzetes információk szerint csak erre az eseményre – és azt követően visszafelé – mintegy ötezren utaznak aznap vasúton.

A cég kiemelte: nagy utasforgalomra a hajnali, reggeli órákban Budapest irányában, délután pedig a főváros irányából kell számítaniuk az utazóknak. Felhívták a figyelmet arra, hogy az említett intézkedések ellenére is zsúfoltság várható a pénteki vasúti forgalomban, ezért azt kérték, hogy aki teheti, ne erre a napra tervezze az utazását.

MTI / mno

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.