Városlista
2021. május 9, vasárnap - Gergely

Hírek

2021. Március 27. 05:32, szombat | Külföld
Forrás: mti - illusztráció: mti

Az osztrák kancellár bízik az igazságos vakcinaelosztásban

Az osztrák kancellár bízik az igazságos vakcinaelosztásban

Hosszú vita után sikerült csütörtök este az uniós állam- és kormányfőkkel megállapodnunk abban, hogy az unión belüli vakcinaelosztásnak vissza kell térnie az eredeti szolidáris, lakosságaranyos elosztási elvhez

- jelentette ki Sebastian Kurz osztrák kancellár pénteken újságírók előtt Bécsben.
A kancellár elmondta, a tagállami vezetők egyharmada "vehemensen" kiállt amellett, hogy a vakcinaelosztás egyenlőtlenségeit mielőbb meg kell szüntetni, ha tartani akarják a kitűzött célt, miszerint nyárra el kell érni az unió lakosságának 70 százalékos átoltottságát.

Hozzátette, bízik abban, hogy abból a plusz tízmillió adag Pfizer-Biontech vakcinából, melynek az unióba történő leszállítását a gyártó a második negyedévre előrehozta, Ausztria is kap. Az hogy konkrétan mekkora adag jut az egyes országoknak, még tárgyalások kérdése, de mindenképp "jó és szolidáris" kompromisszumnak kell születnie - hangoztatta.

Sebastian Kurz támogatásáról biztosította Ursula von der Leyen bizottsági elnököt abban, hogy az unióban gyártott koronavírus elleni oltóanyagok exportját szigorúbban ellenőrizzék.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Május 09. 15:05, vasárnap | Külföld

Percenként öt embert oltanak a bukaresti oltási maratonon

Percenként öt ember kapta meg a koronvírus elleni oltás első adagját a bukaresti oltási maraton első 24 órájában - jelentette be szombat délután közösségi oldalán Florin Citu román miniszterelnök.

2021. Május 09. 12:53, vasárnap | Külföld

A világon a fertőzöttek száma több mint 157 millió, a halálos áldozatoké meghaladta a 3,27 milliót

A világon 157 266 867 ember fertőződött meg eddig a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 3 278 651, a gyógyultaké pedig 93 316 769 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem vasárnap reggeli összesítése szerint.

2021. Május 09. 08:52, vasárnap | Külföld

Hétfőtől kinyithatnak a vendéglátóhelyek belső helyiségei Szlovéniában

Szlovéniában hétfőtől az egész ország területén kinyithatnak a vendéglátóhelyek belső helyiségei - közölte a helyi sajtó szombaton, a kormány legújabb rendeletére hivatkozva.

2021. Május 09. 06:00, vasárnap | Külföld

Von der Leyen: az oltások és az oltóanyaggyártás felgyorsítása jelenthet kiutat a járványból

Az oltások, az oltóanyaggyártás felgyorsítása, a vakcinák exportjának engedélyezése és az oltóanyagok méltányos szétosztása jelent gyors kiutat a koronavírus okozta világjárványból