Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2013. Június 07. 05:00, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Az uniós adószabályok csökkentették a büdzsé bevételeit

Az uniós adószabályok csökkentették a büdzsé bevételeit

A Magyar Nemzet szerint néhány év leforgása alatt hatalmas összegtől eshetett el a magyar költségvetés amiatt, mert átvette az unió adószabályait. A Magyar Okleveles Adószakértők Egyesületének kimutatása 1177 milliárd forintra teszi azt a veszteséget, amely 2004-2011 között érhette a büdzsét a társasági adóval kapcsolatos uniós rendelkezések alkalmazása miatt.

Az egyesület elnöke, Herich György a kiesést azzal magyarázta, hogy az uniós csatlakozás óta nem lehet adót kivetni bizonyos, az országot elhagyó jövedelmekre és bár e pénzek után a célországban megfizetik a közterheket, abból a magyar költségvetésnek nem származik bevétele.

A szakmai szervezet igyekezett utánajárni annak is, vajon mely országokhoz kerülhetett a honi államkincstárból hiányzó, az évek alatt hatalmasra hízó summa.

A vizsgálódás eredményei szerint a szóban forgó összegek például a német vagy az osztrák büdzsét gazdagíthatták, miként a Benelux országokban és az Egyesült Államokban is jelentős pénzek köthettek ki. Herich György megjegyezte: az Európai Unió szabályai elvben csak a közösség országainak kapcsolatát, magatartását határozzák meg, de a magyar döntéshozók annak idején kiterjesztették az adómentességet, így az EU-hoz nem tartozó államokba is jutottak az eredetileg a magyar költségvetést megillető bevételekből.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár