Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2013. Augusztus 05. 12:44, hétfő | Belföld
Forrás: MTI

Az uniós támogatással megvalósuló beruházásokat ellenőrizte a NAV a Dél-Alföldön

Az uniós támogatással megvalósuló beruházásokat ellenőrizte a NAV a Dél-Alföldön

A nagyobb uniós támogatással megvalósuló beruházásokat ellenőrizte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a Dél-Alföldön, az eddigi tapasztalatok alapján a vállalkozások többnyire szabályosan foglalkoztatják alkalmazottaikat, az esetek ötödénél azonban találtak valamilyen hibát – tájékoztatta a NAV regionális adó-főigazgatóságának sajtóreferense hétfőn az MTI-t.

Jegyinák Attila elmondta, a támogatott fejlesztések döntő többsége építőipari beruházás, így az ellenőrzések célja elsősorban a be nem jelentett alkalmazottakat foglalkoztatók kiszűrése. A NAV munkatársai indokolt esetekben adóellenőrzést megalapozó adatgyűjtést is végeznek. Ezen adatgyűjtések a hivatali rendszerekben ismert és az adózók által átadott adatok egyeztetésén túl kitérnek a tárgyi eszközök felmérésére, az alkalmazottak létszámára, a számviteli szabályozás valódiságára és az adott beruházás előtt kötött szerződésekre, alvállalkozói szerződésekre, valamint azok tartalmára is.
A Dél-Alföldön év eleje óta 81 ilyen ellenőrzést végzett a NAV. Bács-Kiskun megyében tíz beruházás ellenőrzéséből öt, Békés megyében 31 ellenőrzésből három, Csongrád megyében negyven esetből nyolc alkalommal találtak valamilyen szabálytalanságot – tudatta a sajtóreferens.
Az eddigi tapasztalatok alapján a foglalkoztatottak bejelentési kötelezettségét az ilyen fejlesztéseknél az átlagos 40 százalékos aránynál ritkábban szegik meg, ez nagyban köszönhető a beruházások uniós finanszírozásához kapcsolódó szigorú előírásoknak, és a gyakori ellenőrzésnek – közölte Jegyinák Attila.
Hozzátette: a be nem jelentett munkavállalót foglalkoztató vállalkozás alkalmazottanként egymillió forintig terjedő mulasztási bírsággal is sújtható.

Címkék: NAV-ellenőrzés

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 13:47, péntek | Belföld

KSH: a benzin 3,2, a dízel 2,4 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 639, míg a régiós országokban 619 forint volt.

2024. Május 03. 13:42, péntek | Belföld

46 ezer fát ültettek el eddig az Országfásítási programban

Meghaladja a 46 ezret az Országfásítás programban az elmúlt négy évben elültetett fák száma

2024. Május 03. 06:43, péntek | Belföld

Nagy Márton: Magyarországon minden adott, hogy Kína logisztikai központja legyen

Magyarországnak versenyképessége javítása érdekében szüksége van a kínai kapcsolatokra, a két ország közötti együttműködés erősítésére

2024. Május 03. 06:38, péntek | Belföld

A Balatonnál az új építésű lakások átlagos négyzetméterára a 3,2 millió forintot is elérheti

A Balaton-parton háromszoros az árkülönbség a legolcsóbb és legdrágább települések új építésű projektjei között: