Városlista
2021. június 16, szerda - Jusztin

Hírek

2010. Január 14. 13:40, csütörtök | Kék hírek
Forrás: HírTV

Az ágyra lökték és fojtogatták a 78 éves asszonyt

Az ágyra lökték és fojtogatták a 78 éves asszonyt

Elfogta és őrizetbe vette a rendőrség azt a három férfit, akik a gyanú szerint több rablást is elkövettek Pásztón - értesült a HavariaPress. A nyomozók eddig a banda két sértettjét tudták azonosítani, a tettesek mindkettejüket két al

A Nógrád megyei város rendőrségére január 3-án este nyolc körül jelentették be, hogy ismeretlen fiatalok raboltak ki egy egyedül élő 78 éves asszonyt. A helyszínen folytatott adatgyűjtés során kiderült, hogy a sértettet a magukat kapucnival és sapkával álcázó elkövetők az ágyra lökték, fojtogatták, majd felforgatták a lakást, de mivel semmi értékeset nem találtak, zsákmány nélkül menekültek el a helyszínről. Hat nap elteltével újabb bejelentés érkezett, mely szerint ismét behatoltak ugyanahhoz az idős nőhöz, és ekkor is megpróbálták kirabolni, de ekkor sem találtak semmit.

Az ügyben indított nyomozás már két nappal a második rablás után eredményre vezetett, a rendőrök felfigyeltek ugyanis két 18 éves és egy 23 éves jobbágyi férfira, akik kapcsolatba hozhatók voltak a két rablással. Kiderült, hogy az elkövetők már korábban is jártak az idős asszonynál: 2009. áprilisában és decemberében is betörtek a házába - a sértett távollétét kihasználva -, és összesen 130 ezer forintot loptak el tőle.

Az is kiderült, hogy egy 84 éves férfi kétszeri kirablásával is gyanúsíthatók: először december végén, majd január elején hatoltak be a férfi házába, és késsel kényszerítették több százezer forint átadására. A gyanúsítottakat a rendőrség őrizetbe vette és kezdeményezte előzetes letartóztatásukat, tettükért akár 10 évig terjedő szabadságvesztést is kaphatnak. A két fiatalabb elkövető egyébként már korábban is volt büntetve, vagyon elleni bűncselekmények miatt.


Ezek érdekelhetnek még

2021. Június 16. 07:00, szerda | Kék hírek

Elítéltek egy szerb kábítószercsempészt Szegeden

Nyolc és fél év börtönbüntetéssel sújtott a Szegedi Törvényszék kedden első fokon egy szerb férfit, aki tavaly nyáron csaknem húsz kiló nagy tisztaságú heroint próbált Magyarországra becsempészni.

2021. Június 15. 13:01, kedd | Kék hírek

Fogadásból elkötöttek egy ladikot

Az acsai rendőrök előállították azt a három fiatalt, akik fogadásból elkötöttek egy Duna partra kikötött ladikot. Nem úszták meg. A rendőrök pedig hálás levelet kaptak a tulajdonostól.

2021. Június 15. 07:14, kedd | Kék hírek

Lefoglalt jegygyűrű után jöhetett a lagzi

A rendőrség befejezte annak az ügynek a vizsgálatát, amelyben egy felsőtelekesi férfi ellopott egy jegygyűrűt. A rendőrség megtalálta az ékszert, így a jegyespár megtarthatta az esküvőt.

2021. Június 13. 15:04, vasárnap | Kék hírek

Nemcsak gyűjtögetett, gyújtogatott is

A gyanú szerint az otthonában állattetemeket gyűjtögető férfi a kerületi lomtalanítás alatt több hulladékot is felgyújtott.