Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2010. Augusztus 25. 07:45, szerda | Sport
Forrás: NSO

Az angolok bizakodnak: Legyőzhetetlen a pályázatunk

Az angolok bizakodnak: Legyőzhetetlen a pályázatunk

Hétfőtől csütörtökig négynapos látogatáson vesz részt a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) delegációja Angliában, amely után jelentést is készít a 2018-as világbajnokságra pályázó szigetországiak jelenlegi felkészültségé

 

A delegáció tagjainak első útja a Downing Streetre vezetett, ahol többek között Nick Clegg miniszterelnök-helyettes is fogadta őket, a politikus optimistán nyilatkozott az esélyekről:

 

„Véleményem szerint a miénk kivételesen erős, legyőzhetetlen pályázat. A kormány hisz a kandidálásban, remélem, hogy Önök is" - kezdte beszédét Clegg.

 

„Az elkötelezettség és a szenvedély hatalmas a pályázat mögött. Csak kevés nemzet mondhatja el magáról, hogy hasonló légkör veszi körül a labdarúgást, mint nálunk. A mi feladatunk, hogy megmutassuk, a kiegészítő infrastruktúra és a létesítmények készen állnak a vébé megrendezésére" - tette hozzá a politikus.

 

Sepp Blatter személyesen nem vett részt a látogatáson, de Szingapúrból úgy nyilatkozott, hogy Anglia lenne a legkézenfekvőbb választás:

 

„A legkönnyebb döntés az lenne, ha Angliának adnánk a rendezési jogot, hiszen ott minden készen áll, a stadionok, az infrastruktúra és a szurkolók. De nem lehet figyelmen kívül hagyni például az oroszokat. Oroszország nemcsak egy ország, hanem egy egész kontinens" - mondta a FIFA elnöke.

 

Arsene Wenger, az Arsenal menedzsere szerint Anglia már megérdemelne egy újabb világbajnokságot:

 

„Remélem, hogy Anglia rendezheti a 2018-as világbajnokságot, mert már megérdemelné. 1966 óta nem adott otthont a tornának, ez pedig nem jó. Németország például azóta kétszer is rendező volt. De bízom benne, hogy ezen a héten a FIFA előtt is világossá válik, hogy Anglia fantasztikus világbajnokságot rendezne" - nyilatkozta Wenger.

 

A hat főből álló delegáció a mai nap folyamán prezentációkon vesz részt, majd egy hajóút is szerepel a programban. Délután és holnap pedig megtekinti a vb tervezett helyszíneit.

 

Az angol pályázat mellett olyan sztárok sorakoztak fel, mint David Beckham, a Formula-1-es világbajnok Lewis Hamilton, vagy a rockzenész Noel Gallagher és Sting.

 

Anglia mellett Oroszország és az Egyesült Államok, valamint Spanyolország Portugáliával, Hollandia pedig Belgiummal közösen pályázik a 2018-as világbajnokság rendezési jogára. A FIFA december 2-án dönt a 2018-as és a 2022-es rendező kilétéről.

 

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 08:04, szombat | Sport

Balatoni szezonkezdet a gyorsasági versenyzőknél

A Balaton Park Circuiton kezdődött el a versenyszezon az MNASZ Gyorsasági szakágának versenyzői számára.

2024. Április 27. 07:58, szombat | Sport

Balatoni szezonkezdet a gyorsasági versenyzőknél

A Balaton Park Circuiton kezdődött el a versenyszezon az MNASZ Gyorsasági szakágának versenyzői számára, akik a már hagyományos szezonnyitó versenyen, a Laptiming Kupán, de a tavaly új helyszínként belépett Bajatonfőkajáron nyomják a g

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,