Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2010. Augusztus 22. 07:45, vasárnap | Sport
Forrás: NSO

Az Arsenal ellen már nem focizott Wigan a Blackpool

Az Arsenal ellen már nem focizott Wigan a Blackpool

Az Arsenal hazai pályán könnyed, 6–0-s győzelmet aratott az újonc Blackpool ellen az angol labdarúgó-bajnokság 2. fordulójában. A találkozó legjobbja a három gólt szerző Theo Walcott volt.

Már szezon előtti beharangozó írásunkban is megemlítettük, hogy az Arsenalnak a hátvédsorban, egészen pontosan középen lehetnek problémái. Thomas Vermaelenen, Laurent Koscielnyn és Johan Djouroun kívül ugyanis „papíron" nincsen középső védője a csapatnak. Koscielny ráadásul eltiltás, utóbbi pedig sérülés miatt nem játszhatott a Blackpool ellen.

Wengernek tehát már a 2. fordulóban gondjai lehettek volna, ha nem az újonc lett volna az ellenfél. De az volt, s a két csapat között pedig osztálykülönbség mutatkozott...

Már az első pillanatoktól kezdve az Arsenal akarata érvényesült, jóllehet a mérkőzés korai szakaszában még egy-két ígéretes támadást tudott vezetni az első fordulóban a Wigan ellen 4-0-ra nyerő Blackpool. Az első találat után azonban már esélye sem volt a vendégeknek.

A 12. percben egy megszokott arsenalos kontra végén Andrej Arsavin hozta helyzetben Theo Walcottot, aki jobb oldalról, futtából a hosszú sarokba helyezett. 1-0

A folytatásban több helyzetet is kialakított az Arsenal, ám a befejezésekbe rendre hiba csúszott. A 32. percben aztán végleg eldőlt a három pont kérdése. Ian Evatt buktatta a remek ütemben kilépő Mauran Samahot, a játékvezető pedig a tizenegyespontra mutatott, valamint kiállította a Blackpool védőjét. A szabálytalansághoz kétség sem fért, az viszont kérdéses, hogy az eset a tizenhatoson belül történt-e. Mindenesetre Arsavin élesen a bal alsóba helyezte a büntetőt. 2-0

Az első félidő vége előtt bő öt perccel Walcott duplázta meg saját góljai számát: a fiatal angol a kaputól mintegy 12 méterre vehette át a labdát, majd fordulásból lőtt laposan a kapuba. Ilyen gólt azért ezen a szinten nem szoktak kapni a csapatok, Walcottot senki sem támadta meg. 3-0

A második félidőben tényleg csak az volt a kérdés, hogy mennyinél áll meg az Arsenal, meg hogy pályára lép-e a spanyol világbajnok Cesc Fabregas.

Mindössze négy perc telt el a második félidőből, amikor Bacary Sagna húzta meg a jobb oldalt, majd visszaadását Abu Diaby futtából a hosszú sarokba vágta. Az 57. percben pedig az egész blackpooli védelem asszisztált ahhoz, hogy Walcott a jobb alsóba tekerjen - mesterhármas.

Természetesen az utolsó fél órára beállt Fabregas, és a világbajnokságon szintén döntőt játszó Robin van Persie is. Az Arsenal azonban némileg visszavett a tempóból, bár a helyzetek a folytatásban sem maradtak el.

A végén még Samah is megszerezte első arsenalos gólját tétmérkőzésen: miután öt méterről kihagyta a szinte kihagyhatatlant, egy jobb oldali szögletnél már pontosan fejelt a Blackpool kapujába (6-0.)

A West Ham-Bolton mérkőzésen a hazaiaknál nem volt a keretben Kurucz Péter, míg a vendégeknél Bogdán Ádám a kispadról nézhette végig csapata győzelmét.

A nemzetközi szinten a Bajnokok Ligája csoportköréért harcoló Tottenham Gareth Bale két góljának köszönhetően 2-1-re nyert a Stoke City otthonában. A Spurs játékosa csapata legutóbbi tíz Premier League-góljából ötöt szerzett.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 08:35, szombat | Sport

Férfi divízió I/A-vb - Hosszabbításban győzelem az olaszok ellen, szombaton dől el a feljutás

A magyar férfi jégkorong-válogatott hosszabbítás után 3-2-re legyőzte a házigazda olasz csapatot pénteken a bolzanói divízió I/A-világbajnokság negyedik fordulójában.