Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2010. Június 21. 14:45, hétfő | Sport
Forrás: HírTV

Az „elefántok” vadsága sem állíthatta meg Brazíliát

Az „elefántok” vadsága sem állíthatta meg Brazíliát

Szemet gyönyörködtető gólokkal és játékkal szolgálta ki az érte szurkolókat Brazília labdarúgó-válogatottja a vasárnap esti G-csoportos vb-meccsen Johannesburgban. Az áldozatok ezúttal az „elefántok” voltak, a nagyon iparkodó Drogb

Kevés, a világbajnoki cím megnyerésére esélyesnek tartott válogatottról mondható el, hogy nem okozott még csalódást szurkolóinak a dél-afrikai focivébén. Brazília ilyen, első meccsén magából éppen elegendőt kiadva múlta felül a népi Koreát (emlékezetes: Kassai Viktor volt a játékvezető). Mindazonáltal Elefántcsontpartnak sem volt komolyabb szégyellnivalója, Portugália ellen döntetlent játszani komoly fegyvertény, igaz, a továbbjutáshoz lehet, hogy végül kevésnek bizonyul majd.


Egy szó, mint száz, a selecao győzelme azért esélyesebbnek tűnt a johannesburgi estén, még úgy is, hogy az „elefántok" mestere, Sven-Göran Eriksson bő húsz éve a brazil kapitány Dunga edzője volt, s ilyen minőségében nyilván sokat tudhat a tüske hajú exközéppályás taktikai elképzeléseiről. Dunga egyébként nem szolgált semmi meglepetéssel a kezdőcsapat kihirdetésekor, ugyanazok álltak fel (számsorban 1-11-ig), mint Észak-Korea ellen, de az ősz tréner is csak egy helyen változtatott, Gervinho helyett a gyógyulgató Didier Drogbát tette be éknek.


A francia Lannoy kezdő sípszava után Brazília nekiesett az afrikaiaknak: egy perc sem telt el, Robinho ravasz, emelős lövése után Barry kapus hálát adhatott az égieknek. A korábbi Real-játékos (most a brazil Santosban focizik) nagyon elemében volt a továbbiakban is, tőle indult például a 25. percben az az akció is, amelynek végén Luís Fabiano ugrott ki jobbról Kaká passza után és a rövid felső sarokba nyeste a labdát (1-0). Gyönyörű gól volt. Az „elefántok" csak a félidő hajrájára tértek magukhoz, de első vébégóljukat nem sikerült megszerezniük. Érdekes adat: Brazília még sosem kapott ki vb-csoportmeccsen, ha a szünetben vezetett - sőt: afrikai csapatoknak általában hármasával rúgta a gólokat idáig.


A második félidőben ugyanúgy kezdtek a sárga-kékek, ahogyan az elsőben, de ezúttal korábban jött a brazil gól - de még milyen! Luís Fabiano harcolt meg egy labdáért, két szép mozdulattal átemelt három védőt, majd kézzel maga elé vette a labdát és fordulásból a bal alsóba lőtt. Valószínűleg Lannoy sporttárs is végiggyönyörködte a mozdulatsort, ezért nem fújta le a duplázó csatár kezezését. Az 54. percben Eriksson mester átszervezte csapatát, Drogba mellé beküldte az érdekes hajú Gervinhót. De ettől aztán összerogytak az „elefántok": a 62. percben Kaká középre gurított az érkező Elanóhoz, aki - mivel Tiéné csúnyán lemaradt róla - laza mozdulattal belsőzte be a selecao harmadik gólját. Fájdalom, a vb-n második gólját lövő középpályás pár perccel később hordágyon hagyta el a pályát.


Mintha csak kottából játszották volna a meccset, a második félidő végét is átengedte ellenfelének Brazília, a 79. percben Didier Drogba első világbajnoki (fejes)góljának örülhetett. De az nevet, aki utoljára nevet, és Brazíliának van oka a széles mosolyra: győzelmének köszönhetően már biztosan ott van a legjobb 16 között és Portugália ellen a kulcsjátékosok még pihenhetnek is, a G-csoport második helyének megszerzésére pedig a luzitánoknak, Észak-Koreának és Elefántcsontpartnak is van még esélye. A meccs végén a francia bíró kezei közül kicsúsztak a szálak, néhány játékos Kaká egy vélt szabálytalansága után egymásnak esett, a sípmester pedig sokak döbbenetére kiállította a Real Madrid kiválóságát - ő biztosan pihenhet a portugálok elleni meccs idején.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 06:46, csütörtök | Sport

Férfi kézilabda BL - Dániai vereségével kiesett a Veszprém

A Telekom Veszprém nem jutott tovább a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjéből, mivel 33-28-ra kikapott a dán Aalborg HB otthonában a szerdai visszavágón.

2024. Május 01. 11:47, szerda | Sport

Eszter & Csabi a Rally Hungary-n

2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben.

2024. Április 30. 22:45, kedd | Sport

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.

2024. Április 30. 19:14, kedd | Sport

Gender Tamás Junior a Circuit Du Val D\'Argenton versenypályán versenyzett

Sok nehézség ellenére is elődöntőben a franciaországi Európa-bajnokságon!