Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2010. Július 10. 12:00, szombat | Helyi
Forrás: Revita TV

Az elmúlt napokban mindenhol befejezték a mezőgazdasági gépszemléket és megkezdődött az aratás

Az elmúlt napokban mindenhol befejezték a mezőgazdasági gépszemléket és megkezdődött az aratás

A szemlék minőségét a győri tűzoltóság munkatársai a hozzájuk tartozó 58 településen szúrópróba szerűen vizsgálják, a hibás berendezéseket a tulajdono

A leggyakrabban olajfolyás okoz tüzet a mezőgazdasági gépeknél, ezért a győri tűzoltóság szakemberei elsősorban ezt vizsgálják az ellenőrzések során. Emellett szemügyre veszik a villamos berendezéseket, az akkumulátorokat, biztosítékokat is. A járműveken természetesen a tűzoltó készüléknek is lennie kell. Csak azok a traktorok, kombájnok, bálázók indulhatnak a földekre, amelyek műszaki állapota kifogástalan. Az akkurátus szemlével milliós károk előzhetők meg.

A gépek nagy része már a földeken teszi a dolgát, tart az aratás, de az eredményt tekintve a gazdák nem sok jóra számítanak. Az elmúlt hetek kedvezőtlen időjárását megsínylette a termés.

A gyomirtást még jórészt sikerült elvégezni a gabonatáblákban, a felázott talajra azonban később már nem tudtak rámenni a nehézgépek, így a gombaölő szereket sok helyen nem tudták kijuttatni. Főként emiatt számítanak a gazdák a vártnál gyengébb minőségű termésre.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 09:13, péntek | Helyi

Tízezrek az AHFSZ majálisán

Tízezrek látogattak el idén is az Audi Hungária Független Szakszervezet családi napjára.

2024. Május 03. 08:15, péntek | Helyi

Büntetőfékezés: „Csüccs vissza és menjél”

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség egy 38 éves férfival szemben, aki büntetőfékezéssel akart megoldani egy közlekedési konfliktust.

2024. Május 03. 07:11, péntek | Helyi

Ismét bringajelölés lesz Győrben

A kerékpárok speciális pasztával történő megjelölése a győri kerékpár tulajdonosok számára változatlanul ingyenes lesz – tájékoztat közösségi oldalán a Győr-Moson-Sopron vármegyei Rendőrség.

2024. Május 02. 09:13, csütörtök | Helyi

Ezüstérmesek lettek a győri hallgatók a regattaversenyen

Először szerveztek hazánkban ilyen jellegű megméretettést egyetemistáknak.