Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2011. Április 14. 14:45, csütörtök | Sport
Forrás: NSO

Az FTC Zrt. tartozása a 200 millió forintot is meghaladja

Az FTC Zrt. tartozása a 200 millió forintot is meghaladja

Konszolidálódott a helyzet a Ferencváros labdarúgócsapatát működtető zrt.-nél. Orosz Pál, az új vezérigazgató – miként ígérte – két héttel korábbi kinevezését követően rögvest felvette a kapcsolatot a beszállítókkal, hitele

„Az elmúlt héten elvégeztük a jogi, pénzügyi és szakmai átadás-átvétel – mondta Orosz Pál vezérigazgató. – Hozzá vagyok szokva a feszített munkatempóhoz, de nem emlékszem, hogy valaha is folyamatosan annyit kellett volna tárgyalnom, mint az elmúlt két hétben. Kinevezésemkor a korábban kapott tájékoztatásra alapoztam azt a kijelentésemet, hogy a zrt.-nek százötven-kétszázmillió forintos tartozása van, de mára nyilvánvalóvá vált, hogy alábecsültem, alábecsülték az összeget. A napi működés biztosításához elsőként a játékosok juttatásának pótlását kellett megoldani, hiszen a keret tagjai januárban, februárban és márciusban nem kapták meg a fizetésüket, és a közüzemi tartozások kiegyenlítését sem lehetett halogatni. Sikerült elérni, hogy részletekben fizethessünk, sőt mondhatom, hogy a Gázműveknél már annak is örültek, hogy találkoztak végre egy a Ferencvárosnál dolgozó vezetővel.”

Orosz Pál hozzátette, a Barnsley FC-vel is felvette a kapcsolatot, s a két klub vezetői megállapodtak, hogy a Ferenczi István után járó pénz fennmaradó összegét hamarosan kifizeti a Ferencváros. Az időközben a Vasasba szerződő csatár 2008 nyarán került az angol együttestől a zöld-fehérekhez, hozzávetőlegesen százezer fontért, amelynek a felét korábban kifizette a klub, s a megállapodás értelmében a fennmaradó összeg akkor jár a Barnsleynak, ha a Ferencváros feljut az élvonalba. A Fradi idestova két éve ismét az NB I-ben szerepel, ám az angolok még nem kapták meg a csatárért a várt pénzt.

„Nem tűrt halasztást a jövő évi licenckérelemmel kapcsolatos intézkedés sem. Kollégáim az MLSZ-től megkapták a hiánypótlásról szóló dokumentumokat, amelyeket a lehető legrövidebb időn belül csatolnunk kellett a szövetségnek, különben veszélybe került volna az indulásunk a következő élvonalbeli szezonban. De eredményes tárgyalásként említhetem a találkozást a Nike képviselőivel, akiknek ugyancsak tartozunk, konkrétan az ajándékboltunk nem rendezte korábban a számlákat. Rengeteg tehát az elmaradásunk, de némi segítséget nyújt számunkra az Újpest elleni mérkőzésből származó bevétel is.”

A vezérigazgató tájékoztatása szerint a jövő héten az Ernst & Young a zrt.-nél is munkához lát. A nemzetközi cég az anyaegyesület átvilágítását már megkezdte, a következő napokban a klub gazdasági működésének vizsgálatában is részt vesz, amellyel előreláthatólag június 1-jén végez is, s ekkorra Orosz Pál is teljes körű tájékoztatást ígért.

Időközben az Orangeways is visszatért a Ferencvároshoz, ismét Kovács Miklós cége a labdarúgócsapat hivatalos szállítója. A tárgyalás részletei nem ismertek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 06:46, csütörtök | Sport

Férfi kézilabda BL - Dániai vereségével kiesett a Veszprém

A Telekom Veszprém nem jutott tovább a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjéből, mivel 33-28-ra kikapott a dán Aalborg HB otthonában a szerdai visszavágón.

2024. Május 01. 11:47, szerda | Sport

Eszter & Csabi a Rally Hungary-n

2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben.

2024. Április 30. 22:45, kedd | Sport

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.

2024. Április 30. 19:14, kedd | Sport

Gender Tamás Junior a Circuit Du Val D\'Argenton versenypályán versenyzett

Sok nehézség ellenére is elődöntőben a franciaországi Európa-bajnokságon!