Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2011. Május 20. 14:45, péntek | Sport
Forrás: NSO

Az oklahomai James nyerő csere volt Dallasban

Az oklahomai James nyerő csere volt Dallasban

Az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) nyugati döntőjének második meccsén a dallasi Dirk Nowitzki hiába dobott a mezőny legeredményesebbjeként 29 pontot, csapata 106–100-ra kikapott az Oklahomától. Az egyik gárda negyedik sike

Először is szögezzük le: remek mérkőzést játszott Dallasban a házigazda Mavericks és az Oklahoma City Thunder a Nyugati főcsoport döntőjének második összecsapásán. Látványos zsákolásokat, kétszáznál is több pontot, fordulatokban gazdag, végletekig kiélezett csatát láthatott a nagyérdemű. Más kérdés, hogy a hazai szurkolók a végeredménynek nem tudtak örülni.

A szezon során általánosságban elmondható volt, hogy ha az Oklahomában Kevin Durant és Russell Westbrook egyszerre nyújtott jó teljesítményét, akkor jó eséllyel győzött a csapat. Ha pedig a két szekértolónak még egy harmadik társa is akad a pontgyártásban, akkor már-már biztos a siker.

Dallasban most ez volt a helyzet, mert amíg Durant és Westbrook nagyjából hozta a tőle elvárhatót (előbbi 24, utóbbi 18 pontot szerzett, igaz, mindketten ötven százalék alatt dobtak mezőnyből), addig a padról beszálló James Harden nyerő cserének bizonyult.

A 21 éves bedobó a harmadik negyed utolsó másodpercei és a következő játékrész első perce között zsinórban hét pontot szerzett (egy három plusz egy mellett beszórt még egy triplát), a negyedik felvonásban tízet, a mérkőzésen összesen pedig 23-at, emellett leszedett hét lepattanót és adott négy gólpasszt is. Ami meg a mutatóit illeti: kilenc mezőnykísérletéből hat landolt a gyűrűben, ebből négy darab tripla, míg a büntetővonalról nyolc kísérletéből csak egyet hibázott el.

„Nagy bizalmat fektettünk Jamesbe, nemcsak én, hanem a teljes stáb és az egész csapat. És ő most élt ezzel. Nagy játékot nyújtott, minden sikerült neki, bizonyította, hogy nem csupán egyszerű dobójátékos, hanem igazi játékmester" – méltatta James Hardent az Oklahoma edzője, Scott Brooks.

„A mi erőnk a védekezésben van. Az előnyt, amelyet az első sorunk kiharcolt, a cseréknek sikerült megtartaniuk, és ez jelentette a különbséget" – tette hozzá szerényen a meccs hőse.

A Dallasban Dirk Nowitzki válhatott volna hőssé, de 29 pontja kevés volt a sikerhez, rajta kívül pedig senki sem tudott igazán extrát hozzátenni a hazaiak játékához: a többiek 20 pont alatt maradtak.

A Thunder 106–100-as diadalával egyenlített az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharcban. Folytatás szombaton, Oklahomában.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 06:46, csütörtök | Sport

Férfi kézilabda BL - Dániai vereségével kiesett a Veszprém

A Telekom Veszprém nem jutott tovább a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjéből, mivel 33-28-ra kikapott a dán Aalborg HB otthonában a szerdai visszavágón.

2024. Május 01. 11:47, szerda | Sport

Eszter & Csabi a Rally Hungary-n

2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben.

2024. Április 30. 22:45, kedd | Sport

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.