Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2010. Január 10. 14:31, vasárnap | Belföld
Forrás: HírTV

Az új influenza végzett a doktornővel?

Az új influenza végzett a doktornővel?

Meghalt egy doktornő a nagykanizsai kórház intenzív osztályán, ahová még karácsony előtt került a H1N1 vírus gyanújával - írja a Zalai Hírlap Online.

Az orvos nem az intézményben dolgozik. Szervezetében nem mutatták ki az új influenzát, de a tünetei megegyeztek azzal. Vele együtt néhány hét alatt négy beteg halt meg a Kanizsai Dorottya Kórház intenzív osztályán - köztük Bagonyai Attila nemzetközi sakkmester, aki pénteken hajnalban hunyt el, feltehetően szintén a H1N1 szövődményei miatt.

A 45 éves edzőt kétszer küldték haza a sürgősségi osztályról azzal, hogy 40-42 fokos lázát csillapítsa otthon. Csak harmadszor tartották bent, de akkor már válságos volt az állapota. Három hétig kezelték az intenzív osztályon.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a csok plusz segített beindítani az ingatlanpiacot az év elején

A 2024. január 1-jétől elérhető csok plusz segített abban, hogy az ingatlanpiac egy kicsit beinduljon az év elején - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára szerdán Budapesten.

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Belföld

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit - vélekedett a Pannon Gasztronómiai Akadémia és a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke az MTI-nek.

2024. Április 17. 13:38, szerda | Belföld

Sulyok Tamás: Karikó Katalin kiviteles büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak

Karikó Katalin kivételes büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak - jelentette ki az államfő kedden Szegeden.

2024. Április 17. 13:37, szerda | Belföld

Meteorológia: az ország egyes részein 24-25 Celsius-fokkal van hidegebb, mint hétfőn

Az ország egyes részen 24-25 Celsius-fokkal volt hidegebb kedd délután, mint hétfőn - derül ki a HungaroMet Zrt. kedd délutáni Facebook-bejegyzéséből.