Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2023. Május 18. 10:37, csütörtök | PR
Forrás: (x) (fotók: Pixabay, Unsplash)

Azonnal felvehető hitel - mikor érhet kellemetlen meglepetés?

Azonnal felvehető hitel - mikor érhet kellemetlen meglepetés?

A személyi kölcsön egy azonnal felvehető hitel, ami szabadon bármire elkölthető. Érdemes azonban jól átgondolni, hogy mire veszel fel gyorskölcsönt, hiszen ez bizonyos kötelezettségekkel is jár.

Mit érdemes átgondolni? Hogyan tudod a pénzügyeidet tudatosan tervezni? Mire használhatod fel az azonnal felvehető hitelt, és mikor utasíthatják el a hitelkérelmet? Cikkünkben válaszokat kaphatunk a fenti kérdésekre!

Mit gondolj át az azonnal felvehető hitellel kapcsolatban?

A gyorskölcsön a nevéből adódóan akár már pár nap alatt is a számládon lehet. Ennek ellenére nem ajánlott gondolkodás nélkül igényelni az azonnal felvehető hitelt sem, hiszen ez utólagos kötelezettségekkel is jár. Javasolt inkább tudatosságra törekedni: átgondolni, hogy valóban szükség van-e az adott gyorskölcsönre, illetve mekkora az az összeg, ami valójában kellhet. A szabad felhasználás sok olyan vásárlásra ösztönözhet, ami nem igazán fontos, így érdemes előre megfontolni, hogy pontosan mire is költenéd el az adott összeget.

Emellett szükséges megfelelni bizonyos feltételeknek is a hitelfelvétel során, ezért célszerű átnézni és mérlegelni hogy neked való-e az azonnal felvehető hitel. Ha mindezt átgondoltad, akkor kulcskérdés az is, hogy tudod-e fizetni a jövőben a törlesztőrészleteket, belefér-e majd a havi keretedbe?

Mire használható fel a gyorskölcsön?

Az azonnal felvehető hitel hatalmas segítséget nyújthat akkor, amikor egy nagyobb összegű kiadás egyszerűen nem várhat, a likvid tőkédet viszont nem szeretnéd erre fordítani. Illetve arra is használhatod, hogy előre tervezett kiadások esetén minél hamarabb hozzákezdhess a céljaid megvalósításához, így nem kell pár napnál többet várakoznod!

Előre tervezett kiadás lehet például az otthonod energetikai felújítása, korszerűsítése, hiszen ez nemcsak a környezettudatosság miatt fontos, hanem a manapság emelkedő energiaárak okán is. Minél hamarabb belevágsz, annál jobb áron kaphatod meg a felújításhoz szükséges anyagokat, hiszen az árak emelkedése még a közeljövőben is folytatódni fog. A téli hónapokban a rezsiköltségek megemelkedésével az energetikai felújítások is a sürgős kategóriába sorolhatóak, hiszen a korszerűsítéssel jelentős összeg takarítható meg hosszabb távon.

Nem várt kiadás lehet az egészségügyi állapottal, például egy fogászati beavatkozással kapcsolatos kiadás, hiszen a fogak esetén minél tovább vársz, annál rosszabb lesz a helyzet. A fogászaton túl egyéb beavatkozások, kezelések is költségesebbek lehetnek, és sokszor a magánrendelés jobb megoldásnak bizonyul - főleg, ha egyidőben több vizsgálatra és kezelésre is szükség van.

Emellett a gyógyászati segédeszközök és az egészség megóvása érdekében vásárolt tárgyak is kerülhetnek akár több százezer forintba. Ilyen például a home office-ban alkalmazható emelhető asztal, melynek óriási előnye a gerinc tehermentesítése. A magasság állíthatósága miatt a monitor is megfelelő helyzetbe kerül, így akár ülve és állva is lehet dolgozni. Ez nagyban megkönnyíti a munkanapokat is, hiszen a változatos testtartás miatt a gerinc is fellélegezhet. Minderre pedig jól jön az azonnal felvehető hitel.

Egy másik nagyon fontos azonnali pénzkiadási terület a lakásproblémák megoldása. A csőtörés óriási károkat okozhat a konyhában; egy komolyabb háztartási gép tönkremenetele után pedig nem minden család tud azonnal újat venni. Ebben az esetben is hatalmas segítség lehet az azonnal felvehető hitel.

A fenti példák alapján a gyorskölcsön tulajdonképpen bármire elkölthető, hiszen szabadfelhasználású hitelként működik. Azonban fontos kihangsúlyozni, hogy mindenképpen érdemes egy előzetes kalkulációt készíteni, így láthatod, hogy tudod-e majd fizetni a törlesztőrészleteket, ebben segítséget nyújthat egy személyi kölcsön kalkulátor használata is.

Mikor utasíthatják el a hitelkérelmet?

A pénzintézetek az azonnal felvehető hitel esetében is alaposan megvizsgálják az igénylő körülményeit annak érdekében, hogy a kölcsön visszafizetése zökkenőmentes lehessen. Éppen ezért van néhány olyan feltétel, aminek muszáj megfelelni ahhoz, hogy megkaphasd a kért kölcsönösszeget. Még az igénylés előtt érdemes tájékozódni ezekről, így rögtön kiderülhet, ha nem felelsz meg ezeknek a feltételeknek, és elkerülheted a felesleges hiteligénylési folyamatot.

Mivel ez egy szponzorált cikk, ezért szeretnénk bemutatni, hogy melyek az Erste Bank feltételei.

A cikk megjelenésekor, 2023.05.20-án az aktuális reprezentatív THM 16,0% - 20,7% volt, a most aktuális THM-ért kattints.

Ezekben az esetekben biztosan nem kaphatod meg a gyorskölcsönt:

- ha még nem töltötted be a 23. életéved
- ha nincs Magyarországon bejelentett állandó lakcímed
- ha aktív vagy passzív módon szerepelsz a KHR negatív adóslistáján (korábban BAR lista)
- ha alkalmazottként még nem érte el a 3 hónapot a munkaviszonyod vagy még nem - telt le a próbaidőd
- ha a havi nettó jövedelmed 120.000 forintnál kevesebb

A felsorolás természetesen nem tartalmazza az összes feltételt, a végleges döntést pedig mindig az igénylés benyújtását követő hitelbírálat határozza meg. Ettől függetlenül a gyorskölcsön igénylési feltételei nem bonyolultak. Az egyszerűség ellenére azonban fontos a pénzügyeidet tudatosan kezelni.

Konklúzió

A személyi kölcsön igénylése során fontos átgondolni, hogy miért van szükséged a hitelre és valóban fontos-e az adott dolog, amire ezt fordítanád. A szabadfelhasználású hitel ugyanis szinte bármire elkölthető az egészségügyi szolgáltatásoktól kezdve az otthonfelújításon át, akár még egy új autó vásárlására is.

Az azonnal felvehető hitel emellett villámgyorsan megigényelhető, ráadásul a folyósítás is átlagosan 3 munkanapot vesz igénybe. Természetesen ehhez meg kell felelned a vonatkozó feltételeknek is.

A bankok által nyújtott személyi kölcsön remek hitelfeltételekkel segít, gyorsasága miatt pedig azonnal felvehető hitelként támogat a terveid megvalósításában és a váratlan nagy összegű kiadásaid fedezésében egyaránt. A törlesztőrészleteket pedig előre kiszámolhatod a személyi kölcsön kalkulátor segítségével. Indulhat az igénylés?

Címkék: gyorshitel, hitel, kölcsön

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 09:09, szerda | PR

5 kerti dekorációs ötlet maximalistáknak

A jó idő megérkezése egyre többünket hajt ki a szabadba. A tavasz remek lehetőséget nyújt ahhoz, hogy új életet leheljünk a tél során elhanyagolt kertünkbe.

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 28. 08:20, csütörtök | PR

Cégmódosítás – változás az üzleti környezetben

Az üzleti környezet folyamatosan változik, és a vállalatoknak alkalmazkodniuk kell ezekhez a változásokhoz.

2024. Március 26. 08:17, kedd | PR

A szellemi alkotások kiaknázatlan értékek egy vállalkozásban

Dubaiban a kedvező pénzügyi feltételek mellett az iszlám jogrend is maximális védelmet nyújt