Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2012. Június 05. 05:22, kedd | Helyi sport
Forrás: eto.hu

Bajnokként búcsúzna a labdarúgástól

Bajnokként búcsúzna a labdarúgástól

Harmadik bronzérmét szerezte Győrben az a Sasa Stevanovic, aki pályafutása utolsó szezonjára készül.

A közönségkedvenc kapus a következő idény végén visszavonul, és nagy vágya, hogy bajnokként búcsúzzon az élsporttól. Csapatkapitányunk erről a Győrpluszban Lakner Gábornak beszélt.

A Győri ETO FC a 2007–2008-as és a 2009–2010-es szezon után a most véget ért bajnokságban is bronzérmet szerzett. A Győr Plusznak a zöld-fehérek csapatkapitánya, Sasa Stevanovic értékelte a szezont, amely során sokáig élt a remény egy még fényesebb érem megszerzésére is.

– A szezon elején az volt a célunk, hogy a dobogón végezzünk, ezt meg is tudtuk valósítani. Ennek ellenére senki nem olyan boldog a csapatból, mint a 2010-es bronzérem idején volt. Sokáig a második helyen álltunk, szorosan követtük a Debrecent, komoly lehetőségünk volt az első két hely valamelyikének megszerzésére. Felemás érzéseim vannak, hiszen a harmadik hely siker, de még ennél is többre volt esélyünk – fogalmazott a hálóőr, akinek a következő lesz az utolsó szezonja, és utána visszavonul a labdarúgástól.

– Egy évig még maradok a győri kapuban, és nagyon szeretnék aranyéremmel búcsúzni. Ez lenne a pályafutásom csúcsa, hiszen korábban még sosem nyertem bajnokságot. Jól érzem magam a pályán, fizikálisan és mentálisan is megfelelek az elvárásoknak, és tudok segíteni a csapatnak. Augusztusban viszont harmincnyolc éves leszek, és ennyi pályán töltött év már bőven elég lesz nekem. Mögöttem jönnek a fiatalok, egyikük, Nagy Gergő be is mutatkozott a bajnokság záró fordulójában. A jelenleg sérült Nacsa Péter is nagyon tehetséges, biztos vagyok benne, hogy mindkettejük előtt szép jövő áll, és az ETO-nak egyáltalán nem kell félnie a jövőben a kapusposzt miatt.

A népszerű Stevanovic 2004-ben érkezett a Rába partjára, azóta 228 bajnokin őrizte a zöld-fehérek kapuját. Ezzel két rekordot is tart, hiszen egyetlen légiós sem játszott még ennyi mérkőzést a csapatban, és a kapusok között is ő számlálja a legtöbb fellépést. Mögötte Földes Dénes következik 164 szerepléssel, a képzeletbeli dobogó harmadik fokára pedig Palla Antal állhat fel 154 mérkőzéssel.

– Mikor ideigazoltam, nem gondoltam volna, hogy ennyi időn át az ETO kapusa leszek. Később aztán megszerettem a várost, a nagyobbik fiam ide járt óvodába és most iskolába, a kisebbik pedig már itt is született. Győr az otthonunkká vált, ugyanolyan jól érzem magam itt, mint Szerbiában. Amikor az első szerződésem lejárt, két perc alatt megegyeztem az elnök úrral a folytatásról, és akkor már tudtam, hogy Győrött fogom tölteni a pályafutásom hátralévő részét. Egyáltalán nem bántam meg, hogy így alakult a sorsom, voltak szép eredményeim csapatszinten és egyénileg is. Minden évben a bajnokság három legjobb kapusa között voltam, Grosics-díjat és Zsiborás-díjat is kaptam, és ezek komoly elismerések. Ritkán adatik meg, hogy egy légiós ennyit szerepeljen egy csapatban, nyolc év alatt mindössze tizenegy mérkőzést hagytam ki. A következő célom a kétszázötvenedik bajnoki mérkőzés, remélem, az utolsó szezonomban ez is összejön, és a bajnokság végén magasba emelhetem a kupát is.

A Győri ETO FC-ben régóta Stevanovic viseli a csapatkapitányi karszalagot, amit nem csupán rutinjával, hanem határozott fellépésével és segítőkészségével is kiérdemelt.

– Szerbiában is voltam csapatkapitány, így régóta tudom, milyen felelőséggel jár a poszt. Egyfajta kapocs vagyok a játékosok és a szakmai stáb, illetve a klubvezetés között. Mindent megteszek, hogy jól működjön a csapat, bárki nyugodtan hozzám fordulhat, és biztos lehet a segítségemben. Persze karszalag nélkül is ugyanígy tennék, egyszerűen ilyen a személyiségem. Az öltőzőben én vagyok a rangidős, és úgy vettem észre, a fiatal játékosok tisztelnek is, tehát ér valamit a szavam – fogalmazott a kapus, akit természetesen arról is megkérdeztük, mit tervez, ha végleg szögre akasztja a futballcipőt.

– Nem könnyű ilyenkor még a visszavonulásra gondolni, hiszen több mint huszonöt éve védek folyamatosan. Biztosan nehéz lesz a váltás, kicsit izgulok is, hogy mi vár rám a civil életben. A labdarúgástól semmiképpen nem szerettem volna elszakadni, Tarsoly Csaba elnök úr pedig azt mondta, nekem a pályafutásom befejezése után is az ETO-ban van a helyem. Bármilyen feladatot is szánnak nekem, biztos vagyok benne, hogy továbbra is a csapat segítségére tudok lenni.

Forrás: www.gyorplusz.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:13, vasárnap | Helyi

Fontos változás jön az otthonfelújítási programban

Megváltozik az otthonfelújítási program egyik fontos kritériuma.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 09:02, vasárnap | Sport

Diósgyőri döntetlenjével a Kecskemét is biztos bennmaradó

A Diósgyőr gól nélküli döntetlent játszott a vendég Kecskeméttel a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának szombati játéknapján.

2024. Április 28. 08:59, vasárnap | Külföld

Épületek tucatjai semmisültek meg a tornádókban az Egyesült Államok középső részén

Többen megsérültek és lakóépületek tucatjai semmisültek meg az Egyesült Államok középső részén tomboló tornádókban - derült ki a helyi idő szerint szombat reggeli összegzésekből.