Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2013. Október 28. 05:00, hétfő | Belföld
Forrás: MTI

Bajomi Nagy György és Kiss Zoltán kapta a Holdbeli csónakos-díjat

Bajomi Nagy György és Kiss Zoltán kapta a Holdbeli csónakos-díjat

Bajomi Nagy György, a szombathelyi Weöres Sándor Színház színésze és Kiss Zoltán, a színház világosítója kapta idén a Holdbéli csónakos-díjat, amelyet a teátrum hatodik születésnapja alkalmából rendezett gálán adtak át vasárnap.

Az elismerést a színház támogatói szenátusa alapította három évvel ezelőtt, azt évente egy színész és egy technikai dolgozó veheti át, a társulat színészeinek szavazatai alapján.
Idén először adták át az ünnepi gálán az Opel Szentgotthárd Kft. által alapított különdíjakat, amelyeket a közönség internetes szavazatai alapján Balogh János színművész, a színház dolgozóinak szavazatai alapján pedig ugyancsak Kiss Zoltán vehette át.
A születésnapi gálaműsor közönségét azok a művészetpártoló mecénások alkották, akik székvásárlással támogatták a színházat, amit az intézmény azzal hálál meg, hogy egy réztáblán feltünteti a szék gazdájának nevét.
A műsorban a Weöres Sándor Színház művészei léptek fel, dalokkal, versekkel, vidám történetekkel szórakoztatva a közönséget.
Az esemény kapcsolódott Weöres Sándor születésének centenáriumához is, Balogh János például a költő A szegény kis üdülőgondnok panaszai című művéből adott elő, Kelemen Zoltán pedig Weöresnek A részeg ördög című versét mondta el.
A gálán a közönség részletet láthatott a színház tavasszal bemutatásra kerülő gyermekelőadásából, Dés László és Geszti Péter A dzsungel könyve című musicaljéből.

Címkék: Kultúra-színház

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 09:12, csütörtök | Belföld

Több mint 3000 család igényelt már csok pluszt

Meghaladta a háromezret a csok plusz igénylések száma - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára csütörtökön az index.hu-nak adott interjújában.

2024. Május 02. 06:47, csütörtök | Belföld

Idén 2,5, jövőre 4,1 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány

Az idei évre 2,5 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány, míg a jövőre 4,1 százalékkal

2024. Május 02. 06:44, csütörtök | Belföld

Vitályos Eszter: a kormány minden megtesz a bérek növekedéséért

A kormány ezután is mindent meg fog tenni azért, hogy Magyarország gazdasága újra erős legyen, a magyar embereknek legyen munkája, és a bérek tovább növekedjenek

2024. Május 01. 09:19, szerda | Belföld

20 éve csatlakozott Magyarország az Európai Unióhoz

Hosszú évek után teljesült a magyarok vágya, most mégis sokan szkeptikusan a csatlakozás helyességét illetően.