Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2013. December 03. 16:21, kedd | Helyi
Forrás: InfoGyőr/WK

Baki mentes karácsony

Baki mentes karácsony

Hiába a szeretet és a béke ünnepe a karácsony, a nagy készülődés esetleges problémák sajnos stresszel járnak. Ezért sokan már nem is az év legszebb ünnepét látják a karácsonyban, hanem a teljes katasztrófát. Viszont ha időben elkezdtünk készülődni, és tervezéssel indulunk neki az ünnepeknek, akkor igazán különleges karácsonyozásunk lehet.

Listát a békéért
Még ha nem is vagyunk az a listaíró típusok, most az egyszer saját magunk megsegítésére készítsünk el egyet. Amin jó, ha szerepel költségvetés, amivel elkerülhető, hogy a karácsony egyenlő legyen a plusz hitelekkel. Ha tisztába vagyunk, hogy mennyit költhetünk, könnyebb lesz arról is listát írni, hogy kinek, mit ajándékozzunk.

Ajándékozzunk okosan
Az ajándékokat három kategóriába lehet sorolni: tipikus, sajátkészítésű és az egyedi személyre szóló. A tipikus ajándékok azok amelyek a boltokban kínálkoznak elénk: szépségcsomagok, karácsonyi mintás dolgok, ezeket azoknak szoktuk megvásárolni, akiket vagy nem ismerünk igazán, vagy akinek végső elkeseredésben vásárolunk „ez jó lesz neki” címszóval. Az ilyen ajándékok magukért beszélnek, tehát nem ajánlatos idén is ezekkel bebombázni a karácsonyfa alját. A sajátkészítésű ajándékok nagyon jók csak általában haszontalanok, ami pedig az egyik legfontosabb dolog, hogy ne ajándékozzunk haszontalan dísztárgyakat, kivétel, ha tudjuk, hogy a szerettünk arra vágyik. A legjobb ajándéktípus az egyedi személyre szóló ajándék, amit egy kis utánjárással könnyen kideríthetünk, mit is szeretne valójában az illető.

Lista a "Jézuskának"
Nem ciki a gyerekek módszerével élni. Írjunk listát a családtagoknak, hogy mire vágyunk, mi az amit szeretnénk, de magunknak nem vennénk csak úgy meg. Legyen többféle árkategória így mindenki kiválaszthatja, hogy melyiket adná szívesen. Ezzel elkerülhető az ünnepek utáni sorban állás a boltokban, ajándékcsere miatt.

Az otthon melege
Díszítsük lakásunkat egyedi, sajátkészítésű díszekkel. Amivel ráhangolódunk a karácsonyra, és egy fáradt nap után is kellemesebb lesz hazatérni.

Létezik a Jézuska?
Nagy dilemma családoknál, hogy a gyermek mikor tudhat arról, hogy nem a Jézuska hozza az ajándékot. Pszichológusok azt mondják, amíg a gyermek nem kérdez rá és elhiszi, addig semmiképp ne rontsák el képzeletüket. De amikor már a gyermek pedzegeti, akkor megérett arra, hogy megtudja.


Gyermekek képzelete

Diszkófényes égősor
Ne csak az ajándékozást tervezzük meg, hanem időben vásároljunk karácsonyfát, karácsonyfaégőt is. Gyakran előfordul, hogy még a nagyobb áruházakban is készlethiány áll elő. Ilyenkor már hiába akarunk klasszikus égősort, már csak a diszkó fényhez hasonlító villogó marad.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:14, szombat | Helyi

Az életed egy hajó – Mit gondolsz, megfelelően kormányozod?

2024. Április 20. 08:13, szombat | Helyi

Nagyüzemben a traffipaxok

Lakott területen belül fülelték le a legtöbb gyorshajtót Győr-Moson-Sopron vármegyében.

2024. Április 20. 07:15, szombat | Helyi

Hány méter palacsintát bírsz megenni? – rekordra készülnek a nyúliak

Hány palacsintát bírsz megenni? Hármat, négyet, ötöt vagy akár többet? És ha méterben kérdezzük?

2024. Április 19. 09:13, péntek | Helyi

Családbarát kórházi osztály a győri Petzben – rangos díjat nyertek

Az egyik osztályon akár hónapokat is eltöltenek a páciensek, szinte családtagokká válnak a páciensek, hozzátartozók és a dolgozók.