Városlista
2021. október 18, hétfő - Lukács

Hírek

2013. December 03. 16:21, kedd | Helyi
Forrás: InfoGyőr/WK

Baki mentes karácsony

Baki mentes karácsony

Hiába a szeretet és a béke ünnepe a karácsony, a nagy készülődés esetleges problémák sajnos stresszel járnak. Ezért sokan már nem is az év legszebb ünnepét látják a karácsonyban, hanem a teljes katasztrófát. Viszont ha időben elkezdtünk készülődni, és tervezéssel indulunk neki az ünnepeknek, akkor igazán különleges karácsonyozásunk lehet.

Listát a békéért
Még ha nem is vagyunk az a listaíró típusok, most az egyszer saját magunk megsegítésére készítsünk el egyet. Amin jó, ha szerepel költségvetés, amivel elkerülhető, hogy a karácsony egyenlő legyen a plusz hitelekkel. Ha tisztába vagyunk, hogy mennyit költhetünk, könnyebb lesz arról is listát írni, hogy kinek, mit ajándékozzunk.

Ajándékozzunk okosan
Az ajándékokat három kategóriába lehet sorolni: tipikus, sajátkészítésű és az egyedi személyre szóló. A tipikus ajándékok azok amelyek a boltokban kínálkoznak elénk: szépségcsomagok, karácsonyi mintás dolgok, ezeket azoknak szoktuk megvásárolni, akiket vagy nem ismerünk igazán, vagy akinek végső elkeseredésben vásárolunk „ez jó lesz neki” címszóval. Az ilyen ajándékok magukért beszélnek, tehát nem ajánlatos idén is ezekkel bebombázni a karácsonyfa alját. A sajátkészítésű ajándékok nagyon jók csak általában haszontalanok, ami pedig az egyik legfontosabb dolog, hogy ne ajándékozzunk haszontalan dísztárgyakat, kivétel, ha tudjuk, hogy a szerettünk arra vágyik. A legjobb ajándéktípus az egyedi személyre szóló ajándék, amit egy kis utánjárással könnyen kideríthetünk, mit is szeretne valójában az illető.

Lista a "Jézuskának"
Nem ciki a gyerekek módszerével élni. Írjunk listát a családtagoknak, hogy mire vágyunk, mi az amit szeretnénk, de magunknak nem vennénk csak úgy meg. Legyen többféle árkategória így mindenki kiválaszthatja, hogy melyiket adná szívesen. Ezzel elkerülhető az ünnepek utáni sorban állás a boltokban, ajándékcsere miatt.

Az otthon melege
Díszítsük lakásunkat egyedi, sajátkészítésű díszekkel. Amivel ráhangolódunk a karácsonyra, és egy fáradt nap után is kellemesebb lesz hazatérni.

Létezik a Jézuska?
Nagy dilemma családoknál, hogy a gyermek mikor tudhat arról, hogy nem a Jézuska hozza az ajándékot. Pszichológusok azt mondják, amíg a gyermek nem kérdez rá és elhiszi, addig semmiképp ne rontsák el képzeletüket. De amikor már a gyermek pedzegeti, akkor megérett arra, hogy megtudja.


Gyermekek képzelete

Diszkófényes égősor
Ne csak az ajándékozást tervezzük meg, hanem időben vásároljunk karácsonyfát, karácsonyfaégőt is. Gyakran előfordul, hogy még a nagyobb áruházakban is készlethiány áll elő. Ilyenkor már hiába akarunk klasszikus égősort, már csak a diszkó fényhez hasonlító villogó marad.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Október 12. 14:43, kedd | Helyi

Miben Mások A Mai Vidojátékok & Milyen Pozitív Hatásaik Vannak?

A konzol és PC játékok egyre nagyobb figyelmet kapnak a közéletben és a médiában is. Bizonyos szempontokból pedig a mai modern videójátékok nagyobb bevételekkel és magasabb elvárásokkal érkeznek, mint egyes mozifilmek. Egy-egy játék ped

2021. Október 07. 10:19, csütörtök | Helyi

Menő Munkahely Győrben!

A pápai központú ANDL Kft. győri üzletébe Kisgép SZERVIZES, és Kisgép ÉRTÉKESÍTŐ Álláslehetőséget hirdet!

2021. Szeptember 15. 14:37, szerda | Helyi

ATI- Ahol nem csak egy jogosítványt kapsz!

Mindannyian tudjuk, hogy a jogosítvány megszerzése egy életre szól. Nem csak a vezetés, mint tevékenység a lényeg, hanem hogy a felelősségtudat és az élmény együttesen legyen jelen már a tanulás folyamatában is.

2021. Szeptember 10. 18:05, péntek | Helyi

Kazán számítási kisokos

Ha kazánvásárlás előtt állunk, legtöbben rákeresünk az interneten a legfőbb tulajdonságokra a döntés megkönnyítése érdekében.