Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2010. Július 03. 07:17, szombat | Belföld
Forrás: Magyar Turizmus Zrt. Balatoni Reg. Ig.

Balaton: jót tesz a foci VB

Balaton: jót tesz a foci VB

Csak a Balaton partján legalább 2000 televízión és kivetítőn lehet majd nézni a július 11-én megrendezendő VB döntőt. Ennek oka, hogy a legtöbb szállodában, kávézóban, sörözőben már most az átlagnál nagyobb az asztalfoglalások sz

 

A nyár legjelentősebb médiajelenlétét a foci-világbajnokság idejére összpontosította az RMI. A Balaton régió spotokkal jelenik meg a televíziós közvetítéshez kapcsolódóan az M1-en, és több olyan nyilvános helyen, ahol akár sör mellett is lehet nézni a mérkőzéseket. A balatoni reklámok például láthatók az egyik legnagyobb fővárosi bevásárlóközpontban is. Az óriás led-falon futó reklámok azt sugallják, hogy a "Balaton - a pályán kívül is telitalálat!"

 

Dani Barbara szerint: a fociláz rövidebb távon segít abban, hogy a balatoni vállalkozók, rossz időjárás miatti kárát enyhítse. Ugyanakkor hosszabb távon a visszajáró vendégeknek szóló kampányok támogathatják a turizmus fejlődését. Ilyen például az a pecsétgyűjtő akció, amely egészen novemberig tart és arra próbálja rávenni az embereket, hogy többször is látogassanak el a Balaton partjára.  

 

Mint mondta: akár 3 - 4 százalékos forgalomnövekedést generálhat egyes nyári rendezvényeken ez a pecsétgyűjtő akció. A kiemelt fesztiválokat érintő, pecsétgyűjtő füzetben 28 rendezvényre lehet pecsételtetni, ezekből már tíz lezajlott. A 120.000 példányban kiadott füzet kb. egyharmada fogyott már el.

 

A népszerű füzetbe eddig kb. 30.000 pecsétet nyomtak. Dani Barbara, az RMI vezetője elmondta: a játékszabály szerint 5 pecsétet kell, hogy összegyűjtsön a fesztivállátogató, amelyekért értékes nyeremény jár. A szakértő szerint: az akció elsősorban a visszajáró vendégek körében népszerű. Többnyire a fővárosiak és a Balaton környéki megyék fiataljai gyűjtik a pecséteket. A stemplizők száma várhatóan a következő hónapban megugrik, hiszen most kezdődnek azok a rendezvények, amelyek a rossz idő ellenére is tömegeket vonzanak a tó partjára. Ilyen például a Balaton Sound, vagy a Kékszalag verseny, de ide sorolhatjuk a borfesztiválokat is. - tette hozzá Dani Barbara.

 

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:51, szombat | Belföld

Orbán Viktor: amíg nemzeti kormány van, Magyarország nem lép háborúba

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán.

2024. Április 20. 09:49, szombat | Belföld

BMW-Lufthansa megállapodás: nagyobb repülők közlekednek Debrecen és München között

A debreceni autógyárát érintő társasági szerződést kötött a BMW Group a Lufthansa légitársasággal, ennek értelmében nagyobb befogadóképességű repülőket közlekedtetnek Debrecen és München között hétfői és pénteki napokon

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.